Tidligere nyfascist blir ordfører i Roma

<p>Romas nye ordfører. Foto: Scanpix </p>
Romas nye ordfører. Foto: Scanpix

Den tidligere nyfascisten Gianni Alemanno gikk seirende ut av ordførervalget i Roma.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alemanno erklærte seg som vinner av valget da over 90 prosent av stemmene var talt opp mandag kveld. Den konservative kandidaten lå da an til å få over 53 prosents oppslutning, mens venstresidens kandidat Francesco Rutelli hadde fått 46 prosent av stemmene.

Gianni Alemanno ble antatt å ha oddsene mot seg tidlig i valgkampen, men ble mer populær etter Silvio Berlusconis seier i valget på ny nasjonalforsamling.

Den nye ordføreren tilhørte i sin tid det nyfascistiske partiet Italias sosiale bevegelse, men ble senere medlem av Berlusconis sentrum-høyre parti. Han satt som landbruksminister i den forrige Berlusconi-regjeringen fra 2001 til 2006. (©NTB)

Personvernpolicy