Åpen for alle - alltid

Over 200 må gå fra dansk TV 2

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dansk TV 2 kvitter seg med 205 av sine rundt 1.100 ansatte. Alle som jobber i selskapets radioavdeling må gå, som følge av omfattende innsparinger i underskuddsforetaket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

TV 2 Radio blir solgt til selskapet SBS, som allerede driver radiostasjonen The Voice og to fjernsynskanaler, skrev København-avisen Ekstra Bladet mandag. Radiostasjonen har vært en tung regnskapsbør å bære for konsernet som helhet.

– Det er ikke kjent hva TV 2 får for å overdra sendetillatelsen til SBS. Men fjernsynsselskapets ledelse vil uten tvil være glad for å bli kvitt radioen, som sto for en stor del av underskuddet på nesten en kvart milliard kroner i 2007, framholdt Ekstra Bladet.

– Vi kan ikke gjennomføre en omfattende spareplan uten at det merkes. Det er trist for TV 2 å måtte si farvel til dyktige kolleger, men vi må erkjenne at spareplanen er uunngåelig, sier TV 2-direktør Merete Eldrup ifølge nettstedet business.dk.

Innsparingen skal imidlertid ikke ramme seerne, som vil beholde et fullverdig programtilbud, lover hun. Dansk TV 2 gikk første gang på lufta i 1988, og har den siste tiden vært Danmarks mest sette kanal i sektoren allmennkringkasting. (©NTB)