73-åring tilstår overgrep mot sin egen datter

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den hovedmistenkte i overgrepssaken i Østerrike, Josef F., har kommet med en full tilståelse, ifølge politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

73-åringen skal ha innrømmet alle anklagene mot seg.

– Han har nå sagt at han låste datteren sin inne i 24 år, at han er faren til hennes sju barn og at han stengte dem inne i en kjeller, sier etterforskningsleder Franz Polzer.

Polititjenestemenn sier Josef F. også har fortalt etterforskerne at han la kroppen til et av barna, som døde like etter fødselen, i en forbrenningsovn i huset deres. (©NTB)

Ikke enestående

Opprullingen av saken sjokkerer hele Østerrike. Men saken er ikke enestående, slik denne oversikten viser:

*Juli 1996: «Saken Maria K». Et ektepar i Wien holder sin tilbakestående adoptivdatter innesperret i en trekasse i et ikke oppvarmet lagerrom. Jenta, som er 23 år gammel da hun blir funnet, bærer tegn til å ha blitt mishandlet i årevis.

*Februar 2001: Østerrikske myndigheter ruller opp en sak der en 18 år gammel pike er blitt holdt innesperret i ni år og misbrukt av faren i pleiefamilien. Hun ble også tvunget til å jobbe som avisbud, men familien tok alle pengene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nedgrodd

*Juni 2001: En åtte år gammel pike i den amerikanske delstaten Texas blir sperret inne i et skap av foreldrene sine. Når politiet finner henne, veier hun bare 12,5 kilo, er nedgrodd i lus og ligger i sin egen avføring og urin.

*August 2006: Åtte år etter at hun ble bortført, greier østerrikske Natascha Kampusch å stikke av fra huset der kidnapperen holder henne innesperret. Da han oppdager at hun har rømt, tar han sitt eget liv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

*September 2006: En 27 år gammel kvinne blir satt fri etter at hun de siste 13 årene er blitt seksuelt misbrukt av sin egen far i Ungarns hovedstad Budapest. Saken blir først rullet opp etter at faren er død.

Fanget

*Mars 2007: Sørafrikansk politi befrir to piker fra et hull i jorda, der den ene av dem er blitt holdt fanget i mer enn to år. Mannen hevdet selv at han var faren til de to jentene, som var fire og 14 år gamle.

Artikkelen fortsetter under annonsen

*Mai 2007: Etter 13 år i en kidnappers vold, blir en ung mann befridd fra et hus i byen Durban i Sør-Afrika. Naboene hadde til stadighet hørt høye skrik fra huset, men nølte lenge før de varslet politiet.

*April 2008: En 73 år gammel østerriker blir pågrepet, mistenkt for å ha holdt sin datter fanget og misbrukt henne seksuelt i 24 år. Tre av de sju barna hun fikk etter misbruket, skal ha blitt holdt innesperret sammen med moren. (©NTB)

Mer om saken


* Opplysningene stammer fra den 42 år gamle kvinnens forklaring til politiet. Hennes far, som politiet omtaler som Josef F., skal ha tilstått forholdene.

* Kvinnen, som politiet omtaler som Elisabeth F, er blitt misbrukt seksuelt av faren siden hun var 11 år gammel.

* 28. august 1984, da kvinnen var 18 år gammel lokket faren henne med ned i kjelleren der han dopet henne ned og satte håndjern på henne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

* Han fikk henne senere til å skrive et brev hvor hun opplyser at hun har rømt for å leve med en sekt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

* Mens hun ble holdt fanget i kjelleren fødte hun sju barn som følge av at faren tiltvang seg seksuell omgang med henne. Det ene barnet døde kort tid etter fødselen, mens tre av de andre måtte leve i fangenskap sammen med moren.

* Tre av barna ble derimot oppdratt i frihet av Josef og Elisabeths mor etter å ha blitt plassert på trappen utenfor huset, med en lapp hvor Elisabeth ber foreldrene ta seg av dem.

* Den eldste av barna, en nå 19 år gammel jente, som har levd hele sitt liv i kjelleren, blir i midten av april i år lagt inn på sykehus. Hun lider av en sykdom som trolig skylles innavl.

* Etter legene på sykehuset ba barnets mor om at hun melder seg, valgte Josef F. å slippe datteren fri fra kjelleren.

*28. april 2008 blir Josef F. arrestert. Han viser politiet den hemmelige kjelleren, og gir dem kodelåsen på døren. (Kilde. BBC, NTB)