Levde i uvitenhet

Levde i uvitenhet
Levde i uvitenhet

Ifølge datteren som skal ha blitt holdt fanget i 24 år, visste ikke moren at hun bodde i kjelleren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet sier et brev, der det skal seg ut som om datteren ber foreldrene om å ikke lete etter henne, ble sendt like etter at hun forsvant i 1984. Det kan være forklaringen på at ingen har savnet kvinnen i alle årene som er gått.

Har gjennomsøkt kjelleren

Faren (73) skal ha holdt datteren og tre av deres felles barn fanget i en kjeller med knøttsmå rom som bare er 170 centimeter under taket. 73-åringen ga i går kveld politiet koden til kjellerdøra, og politiet har søkt gjennom kjelleren, hvor han i 24 år holdt datteren sin fanget.

I løpet av disse årene skal de ha fått sju barn, ifølge østerriksk politi. Et av de sju barna døde kort tid etter at det ble født, og datteren (42) har fortalt at faren brente det døde barnet.

Les saken: -Holdt datteren fanget i 24 år

Den sjokkerende incestsaken stammer fra den østerrikske byen Amstetten i Niederösterreich, som ligger mellom Salzburg og Wien.

-Mamma visste ikke

Datteren ble meldt savnet i 1984 da hun var 18 år gammel. Da stolte myndighetene på foreldrene hennes, som sa at hun var blitt med i en religiøs sekt. Nå forteller hun at hun ble dopet ned av sin egen far, båret i kjelleren og påsatt håndjern.

Moren skal også ha trodd på historien om at datteren var rømt med en sekt. Tre av barna bodde med farne og konen hans, altså deres far og bestemor. Mens de andre barna ble igjen i kjelleren hos Elisabeth, skal de tre ha gått på skole og levd i uvitenhet om at deres mor og søsknene ble holdt fanget i kjelleren.

Psykisk forstyrret

Politiet sier kvinnens utsagn er troverdige, ifølge Nrk. Men hun skal også være veldig forstyrret psykisk. Og ville ifølge Aftenposten først snakke med politiet da de forsikret henne om at hun ikke lenger trengte å ha noen kontakt med faren, og at barna hennes vil bli tatt hånd om.

Faren har så langt ikke innrømmet noen av anklagene mot ham.

DNA-tester skal nå gjennomføres for å avgjøre om de virkelig tilhører faren som har holdt datteren fanget.

Flere saker

Saken ble kjent da 73-åringen kjørte den eldste av barna til sykehus. Da hun ble innlagt ba legene om å få snakke med moren, men nøyaktig hvordan politiet deretter kom i kontakt med moren, er ennå ikke kjent.

Dette er den tredje bortføringssaken i Østerrike på kort tid. I august 2006 klarte 18 år gamle Natascha Kampusch å rømme fra Wolfgang Priklopil, som hadde holdt henne fanget i åtte år.

Han kidnappet henne på vei til skolen da hun var ti år, og samme dag som hun klarte å rømme tok han sitt eget liv.

I en annen sak ble tre unge jenter innestengt i sju år.

Personvernpolicy