Varsler tidenes lommetyvsesong

<p>Illustrasjonsfoto Colourbox</p>
Illustrasjonsfoto Colourbox

Østeuropeiske lommetyvbander gjør seg klare for å innta Oslo. Våren og sommeren er høysesong for lommetyvene, som finner stadig nye metoder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare siden 2005 har antall lommetyverier i hovedstaden blitt fordoblet. Lommetyvene kommer som organiserte bander fra Øst-Europa, sier Oslo-politiet.

– Åtte av ti er østeuropeere, og de aller fleste kommer fra Polen og Romania. De kommer på tre måneders turistvisum, sier stasjonssjef Bjørn Hansen ved Sentrum politistasjon til VG.

Lommetyvene blir mer og mer oppfinnsomme, og finner nye triks hvert år. I år er det populært å søle sennep på offeret, for så å tømme lommene mens man tilbyr å tørke opp sølet.

– Det er ofte styrt virksomhet med bakmenn, det kan for eksempel være familiegrupper som står bak. Vi ser at de kjenner hverandre og har samme bakgrunn, sier Hansen.

Tidligere i år sa justisminister Knut Storberget (Ap) at bare én av hundre lommetyverier i Oslo blir oppklart. I år blir det flere saker enn noensinne, hevder VG.

Lommetyvene er vanskelige å ta, og derfor lanserer politiet nå en informasjonskampanje for å øke folks oppmerksomhet på problemet. (©NTB)

Personvernpolicy