Brann med etterlengtede poeng

Det ble mange tøffe dueller i kampen mellom Brann og Lillestrøm i Bergen i kveld. LSK tapte igjen og ligger fortsatt fortapt i bunn av tabellen. (Foto: Scanpix)

Problemene fortsetter for Tom Nordlie og Lillestrøm etter 1-2 tap borte mot Brann i et dramatisk oppgjør. Brann-spiss Njogu Demba-Nyrén ble matchvinner med et nydelig frisparkmål.

Bergen (NTB)
Brann – Lillestrøm 2-1 (2-1)

17.228 tilskuere
Mål: 1-0 Gylfi Einarsson (22), 1-1 Arild Sundgot (40), 2-1 Njogu Demba-Nyrén (44).
Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.
Gult kort: Gylfi Einarsson, Azar Karadas, Brann, Frode Kippe, John Anders Bjørkøy, Pål Steffen Andresen, Arild Sundgot, Vidar Riseth, Lillestrøm.

Foranledningen til seiersmålet like før pause, var imidlertid av den sorten som skaper diskusjoner. Thorstein Helstad fikk frispark i duell med Frode Kippe, til sterke protester fra LSK-spillerne og trener Tom Nordlie.

Njogu Demba-Nyrén banket ballen i det lengste hjørnet til en litt overrasket LSK-keeper Otto Fredrikson. Nordlie valgte å bruke kjeft på EM-dommer Tom Henning Øvrebø allerede på vei ut i pausen, og gjentok sin misnøye til den svartkledde etter kampen.

Hjemmelaget startet friskest i søndagens bunnoppgjør i Bergen. Allerede etter to minutter ropte publikum på straffe da Gylfi Einarsson gikk i bakken i duell med Frode Kippe. Ikke lenge etter ble det igjen ampert mellom disse to, og kampleder Tom Henning Øvrebø måtte dra opp kampens to første gule kort.

Etter halvspilt åpningsomgang markerte Einarsson seg positivt. Jan Gunnar Solli vant en duell med Simen Brenne og kombinerte fint med Demba-Nyrén. Islendingen ekspederte det flate innlegget sikkert i mål og kunne juble over sitt første seriemål for rødtrøyene.

Sundgot slo tilbake

De bunnplasserte fra Romerike kom sterkere mot slutten av åpningsomgangen. Vidar Riseth fikk en scoring annullert for offside, og det var en forsmak på hva som var i gjære.

Fem minutter før pause var utligningen et faktum. Arild Sundgot var først på et frispark fra høyresiden. Et passivt Brann-forsvar klarte ikke å klarere, og Olivier Occean snappet opp ballen på kanten av 5-meteren. Innlegget langs bakken fant Sundgot, og den nyblivne 30-åringen satte ballen kontrollert i mål fra kort hold.

Myklebust misset

Avslutningsomgangen forble målløs, til tross for at begge lag hadde sine muligheter. Thorstein Helstad og Petter Vaagan Moen hadde muligheter til å punktere kampen for vertene, mens Olivier Occean snuste på en utligning ved et par anledninger. Helt mot slutten burde innbytter Magnus Myklebust sikret LSK ett poeng, men Håkon Opdal fikk parert skuddet.

Det ble ampert mot slutten av kampen med flere tilløp til håndgemeng mellom spillerne, og Øvrebø måtte til slutt dele ut sju gule kort.

Dermed går Tom Nordlie en ny uke i møte med mangfoldige spørsmål om lagets dårlige seriestart, mens Mons Ivar Mjelde kan glede seg over litt arbeidsro etter lagets annen seier.