Carew sørget for at E-cuphåpet lever

<p>John Carew, her i kamp med Evertons Manuel Fernandes, sikret ett poeng for Aston Villa. Det betyr at Villa fortsatt har god mulighet til å kapre den viktig femteplassen i Premier League, foran nettopp dagens motstander Everton (Foto: (AP Photo/Paul Thomas) </p>
John Carew, her i kamp med Evertons Manuel Fernandes, sikret ett poeng for Aston Villa. Det betyr at Villa fortsatt har god mulighet til å kapre den viktig femteplassen i Premier League, foran nettopp dagens motstander Everton (Foto: (AP Photo/Paul Thomas)

Everton kunne langt på vei ha sikret UEFA-cupspill neste sesong, men John Carew og Aston Villa ville det annerledes og berget 2-2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool (NTB):

Everton – Aston Villa 2-2 (0-0).
E: Phil Neville (56), Joseph Yobo (84). A: Gabriel Agbonlahor (80), John Carew (86). T: 37.936.
John Carew spilte hele kampen for Aston Villa.

Portsmouth – Blackburn 0-1 (0-0).
B: Roque Santa Cruz (74). T: 18.722.
Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.

Carew scoret det siste målet i en kamp som eksploderte mot slutten. Ti minutter før full tid sto det 1-0 til Everton, men etter tre mål på seks minutter endte det med poengdeling.

Og det var det nok Villa-spillerne som jublet høyest over. John Carew og lagkameratene er på sjetteplass, tre poeng bak Everton som innehar den viktige femteplassen.

Med tre kamper igjen kommer det til å bli nervepirrende for de to lagene, for en plass i UEFA-cupen er viktig.

Det trodde nok David Moyes at hans lag hadde sikret seg søndag. Etter at Phil Neville hadde sendt hjemmelaget i føringen etter 54 minutter gikk det mot hjemmeseier.

Men ti minutter før full tid dukket Gabriel Agbonlahor opp og utlignet etter en corner. Everton svarte imidlertid med en gang, og Yoseph Yobo sendte blåtrøyene opp i ledelsen igjen. Det var forsvarerens første mål for sesongen.

Det hjalp så lite. For bare minuttet etter steg John Carew til værs på Gareth Barrys innlegg, og den langstrakte nordmannen stanget inn 2-2.

Dermed avsluttet han en kamp med to vidt forskjellige omganger. En målløs første omgang, med en eksplosiv oppfølging.

Gamst og co. senket Portsmouth

Morten Gamst Pedersens Blackburn senket Portsmouth i en sjansefattig kamp tidligere på dagen, og vant 1-0 på utebane.

Dermed er Blackburn bare to poeng bak Portsmouth som er nummer sju. En plassering som gir UEFA-cupplass er utenfor rekkevidde, men laget har fortsatt sjansen til å kvalifisere seg til Intertotocup.

Portsmouth burde vunnet søndag for å kunne sikre UEFA-cupspill gjennom serien, men laget kan i stedet kvalifisere seg med seier i FA-cupfinalen mot Cardiff.

Det var spådd et intensivt møte på Fratton Park, men slik ble det ikke. Første omgang forløp uten de store sjansene, og til pause sto det 0-0.

Morten Gamst Pedersen leverte en god kamp i Blackburn-trøya og var med på å sette i gang flere angrep etter hvilen. Blant dem var angrepet etter 73 minutter som skulle avgjøre kampen.

Iskald avslutning

Gamsten spilte fram til Roque Santa Cruz, som spilte vegg med spissmakker Jason Roberts og avsluttet iskaldt i mål. Santa Cruz plasserte ballen under hjemmelagets keeper Jamie Ashdown og kunne juble for sitt 17. mål for sesongen.

– Vi spilte ikke bra i første omgang, men var et annet lag etter pause. Målet som avgjorde kom etter et fint angrep og en fin avslutning, sa Santa Cruz.

– Vi har oppnådd de fleste av målene våre for sesongen, og det ville være hyggelig om vi kvalifiserer oss til europacupspill. Sjansen er der fortsatt.

Gamsten spilte hele kampen, og hadde flere skuddforsøk, uten å skrive seg på scoringslistene. (©NTB)

Personvernpolicy