– Holdt datteren fanget i kjelleren i 24 år

<p>I dette huset skal den nå 42 år gamle datteren ha bli holdt fanget i kjelleren av sin egen far. (Foto: Scanpix)</p>
I dette huset skal den nå 42 år gamle datteren ha bli holdt fanget i kjelleren av sin egen far. (Foto: Scanpix)

En østerriksk mann er mistenkt for å ha holdt datteren fanget i kjelleren siden 1984. Datteren sier hun er utsatt for vedvarende seksuelt misbruk, og at de har fått sju barn sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wien (NTB-AFP-Reuters): Kvinnen, som navngis av politiet som Elisabeth F., er i dag 42 år gammel. Hun ble meldt savnet av foreldrene i august 1984.

Hun har nå fortalt politiet at faren har misbrukt henne siden hun var elleve år. Han skal ha tatt henne med ned i kjelleren i familiehjemmet i byen Amstetten i august 1984, dopet henne ned og satt håndjern på henne før han låste henne inne.

Østerriksk politi tok seg søndag inn i kjelleren, som ifølge talsperson Franz Polzer består av en svært trang gang og flere rom.

Etterforskerne startet undersøkelsene sine i kjelleren etter at kvinnens far fortalte dem hvor de skulle gå og ga dem koden til å låse opp en gjemt dør, melder AP.

Pågrepet

Den 73 år gamle faren Joseph F. er pågrepet.

Faren og datteren skal ha fått sju barn sammen, og Joseph har angivelig fortalt Elisabeths mor Rosemarie og lokale myndigheter at datteren etterlot tre spedbarn på trappen deres fordi hun ikke kunne ta seg av dem.

Mens de andre barna ble igjen i kjelleren hos Elisabeth, skal de tre ha gått på skole og levd i uvitenhet om at moren og søsknene ble holdt fanget. Politiet ble gjort oppmerksom på forholdet etter at Elisabeths 19 år gamle datter Kerstin ble brakt til sykehus i forrige uke.

– Jenta er alvorlig syk og kjemper for livet. Et søk etter moren, som hadde forsvunnet, ble satt i gang for å skaffe mer opplysninger om jenta, sier en talsperson for politiet.

Elisabeth F. ble til slutt funnet i Amstetten lørdag kveld og gikk med på å snakke med politiet da hun ble forsikret om at hun ikke trengte ha noe mer med faren sin å gjøre.

Sekt

Da Elisabeth forsvant i 1984, trodde østerrikske myndigheter hun hadde blitt med i en religiøs sekt. Den 42 år gamle kvinnens mor skal ikke ha vært klar over det som foregikk i kjelleren, melder DPA.

Et av de sju barna Elisabeth skal ha fått mens fangenskapet og overgrepene varte, døde kort tid etter at det ble født. Elisabeth har forklart at faren brente det døde spedbarnet.

Kvinnen og barna hennes blir nå tatt hånd av psykologer, og barna skal DNA-testes for å fastslå om Elisabeths far også er deres far.

Gerhard Sedlacek i påtalemyndigheten i Sankt Poltken i Østerrike sier han vurderer kvinnens forklaring som pålitelig.

Flere bortføringer

Østerrikerne har fortsatt den mye omtalte saken om bortføringen av Natascha Kampusch friskt i minne, og nyheten om den nye bortføringssaken slo ned som en bombe søndag.

Kampusch ble bortført på åpen gate i Wien som tiåring, og hun greide å flykte fra kidnapperen i august 2006. Hun ble holdt fanget i åtte år i et knøttlite rom under garasjen og har fortalt at hun bare fikk komme ut noen få ganger.

Østerrikske myndigheter gjorde det i fjor kjent at de hadde avdekket at en kvinne hadde holdt sine tre unge døtre innelåst i sju år i byen Linz. (©NTB)

Personvernpolicy