Wenger utelukker ikke Henry-retur

<p> Foto: Scanpix.</p>
 Foto: Scanpix.

- Aldri si aldri, sier Arsenal-manageren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thierry Henry tilhører elitesjiktet blant Arsenals legender. På ni år i London-klubben vant franskmannen to Premier League-titler, tre FA-cupgull og scoret 226 mål – hvilket gjør ham til klubbens klart mestscorende gjennom tidene.

30-åringen, som forlot Arsenal som klubbikon forrige sommer, uttalte nylig at det kun finnes én klubb for ham i England. Hvis han returnerer til fotballens hjemland, blir det for å spille for Arsenal.

- Veldig fin uttalelse

Det er en tiltalende tanke for Arsenal-manager Arsène Wenger.

- Jeg leste uttalelsen. Han sa han var fornøyd i Barcelona, men hvis han kommer tilbake, vil han kun spille for Arsenal. Jeg synes det er en veldig fin uttalelse, sier Wenger, ifølge Arsenals offisielle hjemmeside.

Den franske manageren har imidlertid ingen konkrete planer om å hente tilbake landsmannen.

- Selv om du aldri kan si aldri, tenker jeg ikke på det for øyeblikket.

Henry har ikke funnet seg til rette på Camp Nou, og har langt fra innfridd de storstilte forventningene. I en sesong der Barcelona har sviktet kollektivt, har stjernespissen kun scoret syv ligamål. Han har vært skadeplaget, og lengselen etter datteren skal ha vært ødeleggende.

Gamlesjef Arsène Wenger bevarer tiltroen til sin gamle elev i en vanskelig tid.

Holder kontakten

- Jeg mener fortsatt han har mye å tilby som spiller. Barcelona som lag har ikke fungert helt dette året. Jeg mener fortsatt det er noe der. Han er en effektiv målscorer, sier manageren, som ikke har noen førsterett på tilbakekjøp av Henry.

De tidligere kompanjongene holder likevel kontakten.

- Jeg snakket med ham for ikke lenge siden. Han ser alle Arsenal-kampene og kan gi meg råd. Når jeg kan, ser jeg Barcelona fordi jeg er interessert i hvordan han spiller, hvor skarp han er, i hvilken posisjon han spiller. Jeg gir ham mitt syn på spillet hans, sier Wenger.

Til tross for at sjansen på ligagull glapp i innspurten, har Arsenal prestert på et høyere nivå enn hva de fleste forventet før sesongen, og fylt tomrommet etter Thierry Henry. Likevel vil nok få gråte over en retur for Premier Leagues-historiens tredje mestscorende.

Personvernpolicy