- Takk for sist

<p>Miika Koppinen (ikke i bildet) ble matchvinner for Tromsø da han scoret 1 - 0 under eliterseriekampen mellom Rosenborg og Tromsø på Lerkendal stadion i Trondheim lørdag kveld. Til venstre Sigurd Rushfeldt og til høyre RBKs Alejandro Lago (18) Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX </p>
Miika Koppinen (ikke i bildet) ble matchvinner for Tromsø da han scoret 1 - 0 under eliterseriekampen mellom Rosenborg og Tromsø på Lerkendal stadion i Trondheim lørdag kveld. Til venstre Sigurd Rushfeldt og til høyre RBKs Alejandro Lago (18) Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Miika Koppinen ble den store helten da Tromsø slo Rosenborg 1-0 på trøndersk gress. Rosenborgs dårlige sesongstart vil ingen ende ta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg – Tromsø 0-1 (0-0)

20.003 tilskuere.

Mål: 0-1 Miika Koppinen (57).

Dommer: Kjetil Sælen, Arna-Bjørnar.

Gult kort: Hans Åge Yndestad, Tromsø.

Lagene:

Rosenborg (4-4-2): Rune Jarstein – Fredrick Stoor, Kris Stadsgaard, Alejandro Lago, Abdou Razack Traoré – Marek Sapara, Vadim Demidov, Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey (Øyvind Storflor fra 64.) – Steffen Iversen, Didier Konan Ya.

Tromsø (4-4-2): Sead Ramovic – Tom Høgli, Tore Reginiussen, Miika Koppinen, Hans Åge Yndestad – Martin Knudsen, Helge Haugen (Douglas Sequeira fra 80.), Tommy Knarvik, Joel Lindpere (Kevin Larsen fra 74.) – Adriano Munoz (Morten Moldskred fra 56.), Sigurd Rushfeldt. (©NTB)

Mika Koppinen steg til værs og stanget inn kampens eneste mål i annen omgang. Dermed ser det stygt ut for Rosenborg, som allerede før lørdagens tap hadde innledet sesongen på historisk dårlig måte.

Trønderne står med bare fire poeng, og kan falle flere plasser etter de resterende kampene i den femte runden.

Tromsø åpnet best

Tromsø åpnet best på Lerkendal, men etter hvert tok Rosenborg over spillet, uten å komme til de helt store sjansene. Defensivt hadde hjemmelaget full kontroll, og midtforsvaret med Kris Stadsgaard og Alejandro Lago fungerte godt.

Lago har ikke hatt en lett tid i Rosenborg, men storspilte lørdag. Uruguayaneren sto som en vegg, og holdt gjestene unna før hvilen, de gangene de ville komme.

For Tromsø la seg unormalt defensivt, og Sigurd Rushfeldt var ofte den eneste angripende gjesten. Men helt på tampen av omgangen bestemte Tromsø seg for å angripe med alle mann. Gjestene kom fire mot tre, men klarte ikke å få ballen i nettet.

Tettey med stor sjanse

Etter hvilen gikk Rosenborg rett i angrep, og Alexander Tettey fikk en stor mulighet, men hodestøtet ble reddet av Sead Ramovic. Så dukket Koppinen opp. Han steg til værs på en corner og senket gamle lagkamerater med et brutalt hodestøt.

Finnen gikk til Tromsø fra Rosenborg i fjor, etter å ha kommet til Trondheim fra Tromsø tre sesonger tidligere. Lørdag knuste han «erstatteren» Vadim Demidov i duellen og stanget inn 1-0.

Steffen Iversen og Marek Sapara var begge sterkt delaktige da Rosenborg sikret seriemesterskapet i 2006. De har begge gått skadet i seriestarten, men var tilbake på banen lørdag.

Krise på Lerkendal?

Både Iversen og Sapara hadde flere muligheter til å utligne, og fungerte også som hverandres servitører ved flere anledninger, men Tromsø-forsvaret kjempet som løver, og når heller ikke ballen spratt Rosenborgs vei ble det tøft.

Så tøft at ordet «krise» snart begynner å dukke opp?

For Rosenborg-supporterne forventer seg mer.

Mer enn fire poeng på fem kamper.

Mer enn 0-1 hjemme mot Tromsø.

Og mer enn niendeplass. (©NTB)

Personvernpolicy