Nordboere sikret uavgjort mot Liverpool

Birmingham Citys Liam Ridgewell kjemper om ballen mot Liverpools Peter Crouch. Foto: Scanpix

Liverpool klarte ikke å beseire Birmingham, som fikk ny giv i kampen for å unngå nedrykk med 2-2 lørdag. En finne og en svenske scoret for vertene.

Birmingham – Liverpool 2-2 (1-0).

B: Mikael Forssell (34), Sebastian Larsson (55). L: Peter Crouch (63), Yossi Benayoun (76).

Tilskuere: 29.252.

Håpet om fortsatt eliteseriespill lever videre for Birmingham. Alex McLeish’ lag er på nedrykksplass, men har bare ett poeng opp til Bolton og Reading på trygg grunn.

For Liverpool hadde ikke resultatet all verdens å si, men det er tydelig at John Arne Riise og co. sliter etter det tunge uavgjortresultatet mot Chelsea i mesterligaen i midtuken.

Riise ble syndebukken i den kampen, men var tilbake fra start i lørdagens kamp. Men det åpnet ikke så bra for nordmannen i kampen mot bunnkandidaten.

Selv om Liverpool var det beste laget, var det Birmingham som gikk i ledelsen etter 34 minutter. James McFadden spilte seg fri fra Riises markering og la innlegget som Mikael Forssell hamret i nettet.

– Vi kontrollerte kampen i første omgang, men fikk et mål mot oss som endret på en del, sa Liverpools manager Rafael Benitez til BBC.

På overtid i første omgang fikk Riise en mulighet, men rødluggens skudd gikk over mål. Det gjorde ikke Sebastien Larssons frispark ti minutter etter hvilen.

Svensken viste seg dødelig fra langt hold, og skrudde ballen lekkert over Liverpool-muren og i nettet. Dermed så det ut til at Birmingham skulle sikre tre viktige poeng, men takket være mål av Peter Crouch og Yossi Benayoun berget Liverpool 2-2.

Sunderland berget plassen

Sunderland sikret seg ny kontrakt i eliteserien. Roy Keanes utvalgte vant 3-2 hjemme mot Middlesbrough, som ligger tre plasser over nedrykksplass. «Boro» tok ledelsen, men Sunderland vendte og vant.

Sunderland er nå sju poeng over Birmingham, og med to kamper igjen å spille kan Keane og co. puste lettet ut.

West Ham ligger som nummer ti etter 2-2 hjemme mot Newcastle. Mark Noble og Dean Ashton ga West Ham 2-0, men Obafemi Martins og Geremi sikret 2-2 for Newcastle som er nummer tolv. (©NTB)