Gullkampen åpen etter drama

<p>Chelsea og John Obi Mikel vant slaget på Stamford Bridge mot Manchester United i engelsk eliteserie lørdag. (Foto: Scanpix) </p>
Chelsea og John Obi Mikel vant slaget på Stamford Bridge mot Manchester United i engelsk eliteserie lørdag. (Foto: Scanpix)

Det ble høydramatisk på Stamford Bridge da Michael Ballack avgjorde seriefinalen med et sent straffemål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelsea – Manchester U. 2-1 (1-0).

Mål: Michael Ballack (45, str. 86) Wayne Rooney (57)

Tilskuere: 41.828

Tilskuerne ble vitne til et ekte fotballdrama da Chelsea fortjent triumferte med 2-1 mot Manchester United og sørget for å bevare spenningen i gullstriden. Michael Ballack avgjorde kampen til Chelseas fordel med sine to scoringer – det siste på et kontroversielt idømt straffespark fem minutter før slutt. Chelsea reddet to United-avslutninger på streken i sluttminuttene.

Den nøytrale tilskuer kunne fryde seg stort over et oppgjør som utviklet seg til å bli et drama av dimensjoner. For supporterne sto nervene i høyspenn – på Stamford Bridge eksploderte det til slutt i voldsom jubel. Nå er rivalene à poeng på tabelltoppen.

- Et fantastisk resultat, sa matchvinner Michael Ballack etter kampen.

Benket stjerner

Sir Alex Ferguson valgte å mønstre et reservespekket lag fra start, tre dager før returkampen mot Barcelona i Champions League-semifinalen. Ronaldo, Tevez, Hargreaves, Scholes og Evra var alle satt ut. Chelsea stilte tilnærmet toppet, med unntak av Frank Lampard, som mistet moren denne uken.

Det var også Chelsea som dominerte stort i første omgang. Vertene sentrerte mye av spillet rundt Didier Drogba, som gjentatte ganger skapte farligheter mot et lavtliggende og tannløst United. Entusiasmen og aggressiviteten var stor i hjemmelaget.

Joe Cole sto for den første store sjansen da Chelsea en sjelden gang tok motstanderen i ubalanse. Etter at han først rotet bort muligheten, landet ballen igjen hos Cole, som med en brå avslutning banket ballen i krysstangen og ut.

Samme mann var nær ved å tråkle seg igjennom like etter, men United-målvakt van der Sar var påpasselig ute og avverget.

Vant for Lampard

Manchester United skapte minimalt, og Chelsea hadde god kontroll på kontringsforsøkene. Like før dommeren blåste av for pause, betalte overtaket seg – og igjen var det Didier Drogba, en av banens giganter, som sto bak.

Ivorianeren fikk tid til å vende, se opp og slå et presist innlegg til Michael Ballack, som timet løpet godt. Ballack var sikker i avslutningsøyeblikket og støtte inn 1-0 med hodet.

Den påfølgende feiringen var en hyllest til Frank Lampards avdøde mor. Chelsea-spillerne holdt opp en trøye med Pat Lampard 8 på ryggen i en flott gest.

- Seieren er for Frank og hans familie. De har hatt en vanskelig tid, forklarte Michael Ballack etter kampslutt.

Tabbe

Etter hvilen slapp Chelsea seg et hakk ned. Men det var en kjempetabbe som skulle forære Manchester United utligningsmålet.

Ricardo Carvalho spilte Wayne Rooney fri med en horribel feilpasning. Alene med Petr Cech presterte United-spissen en klinisk avslutning og fant nettmaskene nede i venstre hjørne.

Rooney tok seg til lysken, og ble kort tid senere byttet ut med Cristiano Ronaldo. Sir Alex Ferguson fortsatte sitt lille gamblingprosjekt og tok også av Anderson til fordel for John O’Shea, bare for å se Chelsea produsere to gode sjanser.

Først kunne Carvalho gjort opp for megatabben, da han etter et hjørnespark avsluttet svakt fra god posisjon. Deretter kranglet Didier Drogba til seg en frisparkmulighet fra Ballack. Stjernene havnet i en liten disputt, men Drogba skjøt frisparket, og tvang frem en glimrende inngripen av van der Sar oppe i vinkelen.

Iskald Ballack

Fem minutter før slutt kom straffesituasjonen de fleste snakket om. Michael Carrick stoppet et innlegg tilsynelatende med hånden. Linjemannen så det dommeren ikke så, og tildelte Chelsea straffespark til store protester fra United-spillerne.Det brydde Michael Ballack seg lite om. Midtbanemannen sendte van der Sar til høyre og hamret ballen i venstre hjørnet til 2-1-ledelse.

- For meg er det ingen problem å skyte straffe, jeg kan takle presset. Det er en fin situasjon – jeg liker det, bedyret matchvinneren etterpå.

Æren for at han ble matchvinner, kunne delvis tilkomme Ashley Cole og Andriy Shevchenko. Da Manchester United satte inn presset for utligning i sluttminuttene, var de på plass hver sin gang og reddet to kjempesjanser på streken.

Gullet i tankene

Jublende konstaterte Stamford Bridge at kampen om gullet lever. Rivalene står begge med 81 poeng når to runder gjenstår, men United leder komfortabelt på målforskjell. Vinner de røde djevlene sine to siste, mot West (hjemme) og Wigan (borte), havner ligatrofeet på Old Trafford for 17. gang. Chelsea må slå Newcastle borte og Bolton hjemme, samtidig som United avgir poeng, for å ta gullet.

- Vi viser at vi kan matche alle på en god dag. Vi har fortsatt gullet i tankene, sa Chelsea-kaptein John Terry etter triumfen.


Fakta eliteserien (36. runde):

Chelsea – Manchester U. 2-1 (1-0). C: Michael Ballack (45, str. 86). M: Wayne Rooney (57). T: 41.828.

Senere kampstart (16.00): Birmingham – Liverpool, Manchester C. – Fulham, Sunderland – Middlesbrough, Tottenham – Bolton, West Ham – Newcastle, Wigan – Reading.

Spilles søndag: Portsmouth – Blackburn, Everton – Aston Villa.

Spilles mandag: Derby – Arsenal.

Personvernpolicy