Tror på ligagull

Chelseas manager Avram Grant. (Foto: AFP/Scanpix)
Chelseas manager Avram Grant. (Foto: AFP/Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Optimistiske Avram Grant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester United har ligget høyere på tabellen enn Chelsea hele tiden siden september, men Chelsea har klistret seg til ryggtavlen på den regjerende mesteren.

Tre runder før slutt er United i førersetet med tre poengs forsprang og klart best målforskjell, og kan avgjøre ligaen i dag ved å bryte gullrivalens fenomenale seiersrekke på Stamford Bridge.

Vinner Chelsea, er forspranget utlignet. Da blir det to nervepirrende avslutningsrunder, selv om Chelsea i tillegg til å måtte vinne sine to kamper er avhengig av at United avgir poeng mot enten West Ham eller Wigan.

Psykologisk spill

Chelsea-manager Avram Grant er optimistisk før seriefinalen og sesonginnspurten. Han mener seier mot United i dag bidrar til at Chelsea tar sin fjerde ligatittel gjennom tidene.

- Hvis vi slår dem, kan alt skje. Vi må gjøre det. Hvis vi vinner, vil vi være veldig fornøyde, og vi ville være fornøyde ved sesongslutt, sier han, ifølge The Times.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den israelske manageren, som leder Chelsea for 50. gang i dag, beveger seg inn på en arena hvor kollega Sir Alex Ferguson er en velkjent aktør. Ingen gullkamp uten psykologisk spill.

Grant mener Manchester United beveges av presset Chelsea har satt på dem den siste tiden.

- Du så hva som skjedde med kampene deres forrige uke. Det er ikke enkelt å spille under dette presset. De har spilt uavgjort to av tre siste kampene (2–2 mot Middlesbrough og 1–1 mot Blackburn, journ.anm.) fordi vi har satt press på dem, konkluderer Chelsea-sjefen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sesongens største

Chelsea har tatt 13 av 15 mulige poeng de siste fem Premier League-kampene, mens United har plukket 11. De siste ni kampene har lagenes poengfangst vært nøyaktig den samme.

- Jeg er optimistisk av natur. Nå må vi gjøre jobben vår, sier Avram Grant.

United-boss Sir Alex Ferguson, som nyter tilbakekomsten til Nemanja Vidic i midtforsvaret, anser seriefinalen som sesongens viktigste kamp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette er utvilsomt den største kampen i sesongen, ganske enkelt fordi ingen av de foregående kan måle seg mot det som kan oppnås, sier Ferguson, som jakter sin tiende ligatittel som United-manager.

Går for seier

Cristiano Ronaldo kombinerer selvtillit med respekt for motstanderen.

- Det blir en vanskelig kamp, men vi har en flott mulighet, for laget har stor selvtillit. Vi vil ikke miste poeng mot Chelsea, så det er viktig at vi går for seieren, sier Ronaldo til BBC.

Chelsea-målvakt Petr Cech legger seg på samme linje.

- United scorer flest mål i ligaen – de har angrepstrusselen – men vi har en ganske god resultatrekke på Stamford Bridge, så vi håper å holde den ved like.

Chelsea må unnvære midtbanegeneral Frank Lampard, etter at Lampards mor døde denne uken. Klubben holder likevel fokuset på gullkampen, og er i den forbindelse preget av positivitet og forventning før den massive kampen.

- Hver kamp nå er en finale. Personlig spiller jeg fotball for å spille i de store kampene, og dette er en spennende tid for alle, sier Petr Cech til BBC.