Forbundet stoppet tidenes håndballfest

<p>Drammens Glenn Solberg og Sandefjordspillerne Håvard Augensen (t.v.) og Eivind Ellingsen er klare for sluttspillet i håndball. Men noe folkefest kan spillerne se langt etter. Trolig går sluttspillet for tomme tribuner og laber interesse. (Foto: Scanpix) </p>
Drammens Glenn Solberg og Sandefjordspillerne Håvard Augensen (t.v.) og Eivind Ellingsen er klare for sluttspillet i håndball. Men noe folkefest kan spillerne se langt etter. Trolig går sluttspillet for tomme tribuner og laber interesse. (Foto: Scanpix)

Alt lå til rette for en folkefest av et håndballsluttspill, men forbundet ville ikke la initiativtager STIF tjene gode penger på idéen. Nå går sluttspillet trolig for tomme tribuner og med laber inter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Disse lagene er klare for sluttspillet i håndball.

Kvinner:
Larvik
Gjerpen
Byåsen
Stabæk

Menn:
Drammen
Sandefjord
Haugaland
Elverum

Sluttspillet arrangeres første helg i mai (fredag 2. og lørdag 3. mai) i Haukelandshallen i Bergen.

Eliteserielagene fra Bergen, Tertnes (kvinner) eller Fyllingen (menn) er ikke kvalifisert for semifinalene.

Det som kunne ha blitt en folkefest for håndballfolket og et oppsving for en idrett som sliter med publikumsoppslutningen på klubbkamper, spilles nå trolig for glisne tribuner og lite blest kommende helg.

Fordi Norges håndballforbund og Sandefjord TIF håndball aldri kom til enighet om penger, går nå sluttspillet for menn og kvinner i en by hvor de lokale lagene ikke engang er kvalifisert for sluttspillet.

- Jeg har aldri opplevd maken til arroganse og uprofesjonalitet som det forbundet har vist i denne saken, oppsummerer STIFs styremedlem og initiativtager, Andreas Stolt-Nielsen, overfor ABC Nyheter.

Startet i fjor

Sandefjord TIF håndball (STIF) startet i mai i fjor arbeidet med å få til et opplegg for sluttspillet som trolig ville feid alle tidligere håndballarrangement her til lands av banen.

Men partene ble ikke enige om de økonomiske rammene og avtaler. Initiativtager STIF er meget skuffet og mener forbundet trenerte saken fra første stund.

Og selv om håndballforbundets generalsekretær bekrefter planene, vil han ikke kaste ball om sakens kjerne i all offentlighet.

- Jeg ønsker ikke å ta opp sentrale spørsmål rundt saken med media, sier Per Otto Furuseth når ABC Nyheter spør om årsakene til at sluttspillet neste helg trolig går for glisne tribuner i Bergen og Haukelandshallen.

STIF var i lang tid i dialog med forbundet om arrangementet som trolig ville satt en ny standard for hvordan avslutte en sesong for en sport som sliter med omtale, blest og interesse på klubbnivå.

- På denne tiden i fjor lanserte vi idéen om å skape et nytt konsept for sluttspillet som alle i håndball-Norge er enige om at i dag ikke fungerer overhodet. Vi startet noe vi kalte «Kompakte leker» hvor vi så for oss en weekend hvor håndballen stod i sentrum på alle mulige måter, sier STIFs Andreas Stolt-Nielsen til ABC Nyheter.

- Jeg ønsker ikke å ta opp sentrale spørsmål rundt saken med media STIFs tanke var å ha gode kamper, et stort trenerseminar og utenomsportslige aktiviteter for barn og familier i tillegg. Det hele skulle kuliminere med en stor bankett for alle spillere, ledere og supportere. Åsted for hele konseptet skulle være Brunstad Konferansenter i Vestfold.

- Alle planer for kampavvikling og et trenerseminar med innlegg av personer tilknytning til håndballen var på papiret. I tillegg en stor bankett lørdag kveld med et show og utdeling av priser og lignende på programmet.

- Kort sagt en håndballavslutning vi kunne vært stolte av og en start på noe nytt for sluttspillet i Norge.

Positive

Allerede i juni i fjor ble Per Otto Furuseth forespeilet opplegget. Furuseth var positiv til initiativet og ønsket dette klart allerede til sluttspillet 2008.

Tidligere landslagsspiller og nå ekspertkommentator for TV2, Bent Svele, var positiv til initiativet fra STIF, og stiller seg undrende til forbundets håndtering av saken etter de opplysningene som foreligger.Tidligere landslagsspiller og nå ekspertkommentator for TV2, Bent Svele, var positiv til initiativet fra STIF, og stiller seg undrende til forbundets håndtering av saken etter de opplysningene som foreligger.

20. august ble det avholdt et møte på Gardermoen hvor forbundet, serieforeningen, diverse klubber og STIF diskuterte formen på arrangementet.

- Flere, blant annet Gunnar Pettersen og Bent Svele, var positive til det vi la frem, også forbundet. I august presenterte vi det hele for klubbene, forbundet og serieforeningen på et møte på Gardermoen.

- Møtet konkluderte med at dette var spennende, men det var en del ting som var uavklart, fortsetter Stolt-Nielsen.

- Det STIF la frem var noe tilnærmet det som er i utlandet i dag, eksempelvis Danmark, og det synes jeg var meget positivt, sier tidligere landslagsspiller, nå håndballekspert for TV 2, Bent Svele, til ABC Nyheter.

Dagen etter seansen på Gardermoen ba STIF om et møte med NHF hvor de kunne komme til enighet om hva som kunne legges frem på et møte med Serieforeningen som var planlagt i Skien i september. Serieforeningen ønsket konkrete planer på bordet og noe håndfast de kunne forholde seg til.

STIF og forbundet kom før møtet i Skien ikke til en konkret enighet om de endelige rammene, men Furuseth ba STIF likevel møte i Skien.

Han ba STIF berolige klubbene med at det ville bli en løsning og sluttspill på Brunstad.

Møtet i Skien konkluderte med at man ønsket å prøve og gjennomføre etter STIFs modell, og at man heller fikk evaluere seansen i etterkant.

Det var imidlertid ett ufravikelig krav. Dette skulle ikke medføre at klubbene kom dårligere ut økonomisk.

Økonomiske rammer

Ifølge STIF ønsket man så kjapt som mulig å avklare det økonomiske rundt avtalen. Det var også viktig å komme til enighet om hvilke parter som skulle ha ansvaret for hva under planleggingen og gjennomføring av prosjektet videre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Her var det tenkt at håndballen i Norge skulle markere en stor avslutning på årets sesong. (Foto: BCC Media)Her var det tenkt at håndballen i Norge skulle markere en stor avslutning på årets sesong. (Foto: BCC Media)

STIF ønsket å tjene penger på en god idé som ville gagne hele håndball-Norge. Vestfoldklubben hevder de spilte med åpne kort fra dag én. De var også villige til å dekke et eventuelt økonomisk tap om det skulle vise seg å ikke bli en suksess.

- Vi sa med en gang i fra til forbundet at dersom dette går i minus så deler vi på tapet. Vi hadde allerede en sponsor på plass som ville stille 300.000 kroner i kapitalgaranti dersom det skulle gå galt. Gikk det i null ville vi ikke ha noe for jobben. Det viktigste var at vi hadde klart å skape noe nytt som kanskje kunne videreutvikles og foredles, sier han og fortsetter:

- Men vi la aldri skjul på at vi ville ha 50 prosent av et eventuelt overskudd. STIF har hele tiden signalisert at vi har et økonomisk motiv i saken, sier Stolt-Nielsen.

17.september i fjor skal STIF så ha sendt en anmodning til forbundets Per Otto Furuseth og bedt forbundet se på forslaget som klubben kom med. Verken forbundet eller Per Otto Furuseth kom med noen konkrete motforslag til det STIF fremla.

100.000 kroner

19.oktober, én måned senere, ble neste møte i saken holdt, men heller ikke der klarte partene å bli enige. Men STIF var fortsatt svært interessert i få dette i havn så de kontaktet Brunstad Konferansesenter for konkret å spikre alle avtaler. Klubben hadde klokkertro på at dette ville gå i orden.

- Vi var selvfølgelig gira på å få dette i havn så vi kom til endelig enighet med Brunstad den 12. november. Men nå begynte ting å haste fordi klubbene ennå ikke hadde fått beskjed om hvordan dette endelig ville bli. Vi sendte en rekke spørsmål til forbundet som de måtte gi tilbakemelding på, sier Stolt-Nielsen.

- Jeg mistenker at de var redde for at vi skulle tjene penger...Avklaringer i forhold til hvordan dette til slutt skulle presenteres for klubbene med hensyn til økonomiske spørsmål, som reisekostnader til Brunstad, spørsmål i forhold til sponsor for serie og sluttspill og STIFs rolle i det videre arbeidet, ble forbundet bedt om å ta stilling til.

STIF informerte også forbundet samtidig at de ikke kom til å gjennomføre mer jobb før det var etablert en avtale som regulerte forholdet mellom forbundet, Serieforeningen og STIF opp mot sluttspillet.

ABC Nyheter vet at flere sentrale personer i håndballforbundet ønsket Brunstad-prosjektet realisert, og at de ba STIF om beklagelse for sakens gang. Samtidig håpet de STIF kunne stille på Ullevaal Stadion den 4. desember for å sluttføre avtalen.

STIF ønsket da en skriftlig tilbakemelding og lovnad på de overnevnte spørsmål før det kunne bli aktuelt å treffes i begynnelsen av desember.

Forbundet tilbød STIF 100.000 kroner for alt arbeidet de hadde gjort frem til da, og for det arbeidet som klubben ved en tidligere anledning hadde sagt seg villig til å ta ansvar for fremover.

- Vi sa klart i fra fra første stund at vi selvfølgelig ønsket å tjene penger på dette dersom det gikk bra. Vi signaliserte at tilbudet er skammelig og gav uttrykk for at vi hadde sett for oss å kunne tjene mellom 500.000 og én million kroner på dette.

- Det er vår idé, og vi har jobbet knallhardt med prosjektet, forklarer Stolt-Nielsen.

- Vil ikke ta med deg

Generalsekretær Per Otto Furuseth i forbundet hevder han er lei seg for at partene ikke ble enige.

- Ja, vi hadde i lang tid en dialog med STIF og Serieforeningen om å ha arrangementet på Brunstad, men landet til slutt på at vi ikke kom i til enighet vedrørende viktige økonomiske spørsmål, sier Furuseth til ABC Nyheter.

Men generalsekretæren vil ikke gå konkret inn på hva avtalen strandet på.

- Ut i fra et helhetlig perspektiv ble vi ikke enige, svarer Furuseth.

- STIF signaliserte tidlig at de ønsket en 50/50 fordeling av overskuddet. Er det et urimelig krav på bakgrunn av idéen, og ikke minst arbeidet de hadde lagt ned?

- Personlig så kommer jeg aldri til å inngå et eventuelt samarbeid med personene Per Otto Furuseth og Gunnar Nybø igjen. - Jeg ønsker ikke å si noe konkret om akkurat det, og jeg ønsker ikke å ta det opp med media. Men jeg kan bare si at utifra en helhetlig vurdering så kom vi ikke til enighet.

Sjokkert

Andreas Stolt-Nielsen i STIF er mildt sagt sjokkert over forbundets håndtering av saken.

- Med hensyn til Norges Håndballforbund opplever vi at de har ønsket at STIF skal gjøre mest mulig av jobben, men at de skal «ta æren» og eventuelt overskudd selv. De har valgt å utsette og utsette beslutninger, og vi opplever at de bevisst har trenert saken. Vi sitter også med en følelse av at de har ønsket å «vente STIF ut» for så overta hele idéen selv, sier Stolt-Nielsen, og fortsetter:

- Jeg har jobbet i næringslivet i mange år og hatt kontakter med kunder i ulike sammenhenger, men dette slår alt. Jeg har aldri opplevd maken til arroganse og uprofesjonalitet som det forbundet har vist i denne saken, sier han.

- Men er det slik at planene fra deres side nå bare skrinlegges, eller vil dere ta dette opp igjen senere?

- Personlig så kommer jeg aldri til å inngå et eventuelt samarbeid med personene Per Otto Furuseth og Gunnar Nybø (markedssjef i NHF) igjen. Jeg har ingen problemer med forbundet som organisasjon, men dersom de to er involvert i et samarbeid fremover er det uaktuelt for meg å være med. Jeg er dypt sjokkert over hvordan vi har blitt behandlet og hvordan forbundet har ødelagt en gedigen mulighet for håndball-Norge etter hvert som prosessen har gått fremover.

- Men hva tror du er grunnen til at forbundet, som dere føler det, plutselig ikke har vist samarbeidsvilje i det hele tatt?

- Jeg mistenker at de var redde for at vi skulle tjene penger på dette og at det eventuelt skulle bli misnøye blant andre klubber. Men vi var villige til å stille en kapitalgaranti dersom det skulle gå i minus, men at vi da delte dette med forbundet. Samtidig som at om det gikk med overskudd så skulle vi dele halvparten med forbundet. Det var tross alt vår idé, og vi jobbet lenge og iherdig med å få i stand noe alle i Norge er tjent med.

Orket ikke mer

ABC Nyheter vet at under forhandlingene modererte STIF til slutt sitt krav og sa seg villige til en fordelingsnøkkel på 37,5 % - 62,5 % av et eventuelt overskudd i favør forbundet. Forbundet skulle «tygge på tilbudet» og lovte å komme tilbake til klubben med en gang

Ingenting skjedde og etter flere purringer fra STIFs side, fikk vestfoldingene til slutt nok. På ettermiddagen 20. desember gav klubben beskjed om at prosjektet var avsluttet fra deres side.

Resultatet av saken er nå at sluttspillet går i Bergen. Verken Tertnes eller Fyllingen er kvalifiserte.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
04:21 Sør-Korea melder om færre enn 50 nye smittede03:47 Mer enn 95.900 koronatilfeller i Tyskland – over 1.400 døde03:41 Barneombudet vil hindre stans i barns rettsprosesser03:39 Opposisjonspartier krever åpenhet for å hindre misbruk av støtteordninger03:34 Oljeprisen faller markant etter møteutsettelse03:17 Mer enn 1.200 døde på ett døgn i USA02:58 Abe under press for å erklære koronakrise i Japan02:38 Trump hevder koronautbruddet når toppen de neste dagene02:25 44.000 krever evakuering av barn fra gresk flyktningleir01:41 Regjeringen vil gi reiselivet seks ganger lenger tid til å refundere reiser01:09 Skogbranner herjer ved Tsjernobyl00:33 Skottlands helsedirektør går av etter brudd på koronaregler23:57 Knivstikking på Jæren – to siktet for drapsforsøk23:49 Tiger testet positivt for koronavirus22:36 Mange nordmenn er corona-fast i utlandet. En av dem er Christopher (31)22:21 Boris Johnson til sykehus21:30 Fransk klubblege tok livet sitt etter å ha blitt koronasmittet21:23 Dronning Elizabeth takket alle som holder seg hjemme20:59 Person tatt av snøskred på Senja20:44 Knivstikking i Vigrestad på Jæren – to pågrepet20:27 Slik rammer coronaviruset forskningen20:15 Kong Carl Gustaf takket helsearbeiderne19:35 For en jomfrutur - flyselskap med én passasjer fra Røros19:09 Norge sender medisinsk personell til Nord-Italia19:01 Første tilfelle av coronasmitte påvist i Sør-Sudan18:53 Italia rapporterer laveste daglige dødstall på to uker18:33 City-spiller i trøbbel etter å ha brutt virusregler med sexfest17:44 – Beklager at de ble arrestert. De oppførte seg veldig frekt17:35 Nesten 600 nye koronadødsfall i New York17:10 Småbrukarlaget går ut mot Bollestads grep for billig-arbeidere til landbruket16:46 Professor vil isolere personer som mister smaks- og luktesansen16:44 FHI har oppdatert sine munnbindanbefalinger16:01 Krim, spenning og humor: Her er årets påskeserier15:52 Ytterligere 621 dødsfall på sykehus i Storbritannia15:48 Nå kan Leger Uten Grenser og Røde Kors unntas fra utreiseforbud14:59 Salmedikter Svein Ellingsen er død14:44 Sivilforsvarssjefen vil ikke sette inn sine mannskaper i Oslo14:25 Én av fire mener Senterpartiet er blitt for populistisk14:20 28 nye coronadødsfall i Sverige13:49 Flere har rygg- og nakkesmerter under coronapandemien13:47 18 nye coronadødsfall i Danmark13:33 Fem døde funnet etter ferjeulykke ved Salomonøyene13:17 Rooney hardt ut mot Premier League-toppene13:03 Coronasmittet pasient fra Lillestrøm døde på sykehus13:01 Nytt coronadødsfall i Bærum12:40 Coronasmittet mann døde i Drammen12:38 310 pasienter innlagt med coronasmitte på norske sykehus – oppgang på fire12:20 Anthony Perkins: Mannen bak psykopaten12:15 Ecuadors visepresident beklager lik i gatene12:08 Mann pågrepet etter brann i Bø12:02 Spesialenheten: Skytingen i Sandnes kunne gått mye verre11:24 Joseph (6) har cystisk fibrose – friskmeldt av coronaviruset11:07 – Tigerkongen får tilsendt bikinibilder i fengselet11:03 USA truer med å kutte mer bistand til Afghanistan10:54 Påsken starter med et sjeldent ozonhull10:52 Person ranet med pistol på T-banestasjon – tre pågrepet10:31 Eldre coronapasient døde på Sykehuset Innlandet09:58 30 år siden brannen om bord i Scandinavian Star09:34 DNT om påsken: – Perfekt anledning til å bli kjent i nærområdet09:20 Hvis Tour de France avlyses: – Katastrofe og økonomisk kollaps09:07 Italiensk mafia kan utnytte coronakrisen08:28 To personer alvorlig skadd da bil havnet i elva i Sogn08:22 Økonomer kaller det «sudden stop»: – Det er ingen steder å gjemme seg08:20 Dødsraten stiger08:18 Kilde venter fortsatt på verdenscuptrofeet – kommer i posten07:50 Dødstallet i Sverige er høyere enn rapportert06:30 Tyskland beskylder USA for å ha konfiskert masker06:05 Trump advarer om tøff kommende uke06:00 Dette skjer i dag05:57 Minibuss kjørte av veien – fører til traumemottak05:44 Nær 5 prosent koronatestet i Tromsø05:30 Dette skjedde i natt04:45 5.641 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 13104:41 Enda et cruiseskip til kai i Florida med koronasyke om bord04:13 30 nye koronatilfeller i Kina04:13 Mann tiltalt for overgrep mot barn i Stavanger03:52 Boris Johnsons forlovede har koronasymptomer03:38 Algerie får hjelp av Kina til kampen mot koronaviruset02:52 Mann målt til 182 kilometer i timen på E6 i Viken02:25 19 drept i sammenstøt mellom gjenger i Mexico02:23 Brasil uforberedt på koronaepidemien01:32 Trudeau vil ikke straffe USA for å nekte å eksportere masker00:51 Marianne Faithfull er smittet av koronaviruset00:49 En rekke bilbranner i Oslo – trolig påsatt00:40 Leger Uten Grenser ber om unntak fra reiseforbud22:59 Mann mistet lappen etter å ha kjørt altfor fort på E3922:47 300.000 har fått påvist coronavirus i USA22:02 Norge kan trenge 70 millioner sett med smittevernutstyr, mener professor21:42 Ung tyrkisk folkemusiker døde i protest mot regjeringen21:28 Barnehager skeptiske til åpning etter påske21:27 Løvinne døde i ulykke i Dyreparken20:28 Norges største drive-in-kino åpner på Tryvann20:14 Svenskene stoler på ekspertene sine i coronakrisen19:48 Premier League ba spillerne om å godta lønnskutt, advarte om økonomisk kjempesmell19:47 Person til sykehus etter trafikkulykke i Mysen19:12 Tallet på intensivpasienter faller i Italia19:08 Frp og Ap krever rask løsning for pakkereiseselskapene18:49 Hjørdis var den første norske nazisten som ble arrestert17:58 630 nye coronadødsfall i New York17:55 Her har de kun tre respiratorer – til fem millioner mennesker
Siste nytt
04:21VerdenSør-Korea melder om færre enn 50 nye smittede03:47VerdenMer enn 95.900 koronatilfeller i Tyskland – over 1.400 døde03:41NorgeBarneombudet vil hindre stans i barns rettsprosesser03:39NorgeOpposisjonspartier krever åpenhet for å hindre misbruk av støtteordninger03:34VerdenOljeprisen faller markant etter møteutsettelse03:17VerdenMer enn 1.200 døde på ett døgn i USA02:58VerdenAbe under press for å erklære koronakrise i Japan02:38VerdenTrump hevder koronautbruddet når toppen de neste dagene02:25Norge44.000 krever evakuering av barn fra gresk flyktningleir01:41NorgeRegjeringen vil gi reiselivet seks ganger lenger tid til å refundere reiser01:09VerdenSkogbranner herjer ved Tsjernobyl00:33VerdenSkottlands helsedirektør går av etter brudd på koronaregler23:57NorgeKnivstikking på Jæren – to siktet for drapsforsøk23:49VerdenTiger testet positivt for koronavirus22:36NorgeMange nordmenn er corona-fast i utlandet. En av dem er Christopher (31)22:21VerdenBoris Johnson til sykehus21:30SportFransk klubblege tok livet sitt etter å ha blitt koronasmittet21:23VerdenDronning Elizabeth takket alle som holder seg hjemme20:59NorgePerson tatt av snøskred på Senja20:44NorgeKnivstikking i Vigrestad på Jæren – to pågrepet20:27NorgeSlik rammer coronaviruset forskningen20:15VerdenKong Carl Gustaf takket helsearbeiderne19:35ReiseFor en jomfrutur - flyselskap med én passasjer fra Røros19:09NorgeNorge sender medisinsk personell til Nord-Italia19:01VerdenFørste tilfelle av coronasmitte påvist i Sør-Sudan18:53VerdenItalia rapporterer laveste daglige dødstall på to uker18:33SportCity-spiller i trøbbel etter å ha brutt virusregler med sexfest17:44Verden– Beklager at de ble arrestert. De oppførte seg veldig frekt17:35VerdenNesten 600 nye koronadødsfall i New York17:10PengerSmåbrukarlaget går ut mot Bollestads grep for billig-arbeidere til landbruket16:46NorgeProfessor vil isolere personer som mister smaks- og luktesansen16:44NorgeFHI har oppdatert sine munnbindanbefalinger16:01KulturKrim, spenning og humor: Her er årets påskeserier15:52VerdenYtterligere 621 dødsfall på sykehus i Storbritannia15:48NorgeNå kan Leger Uten Grenser og Røde Kors unntas fra utreiseforbud14:59NorgeSalmedikter Svein Ellingsen er død14:44NorgeSivilforsvarssjefen vil ikke sette inn sine mannskaper i Oslo14:25PolitikkÉn av fire mener Senterpartiet er blitt for populistisk14:20Verden28 nye coronadødsfall i Sverige13:49NorgeFlere har rygg- og nakkesmerter under coronapandemien13:47Verden18 nye coronadødsfall i Danmark13:33VerdenFem døde funnet etter ferjeulykke ved Salomonøyene13:17SportRooney hardt ut mot Premier League-toppene13:03NorgeCoronasmittet pasient fra Lillestrøm døde på sykehus13:01NorgeNytt coronadødsfall i Bærum12:40NorgeCoronasmittet mann døde i Drammen12:38Norge310 pasienter innlagt med coronasmitte på norske sykehus – oppgang på fire12:20KulturAnthony Perkins: Mannen bak psykopaten12:15VerdenEcuadors visepresident beklager lik i gatene12:08NorgeMann pågrepet etter brann i Bø12:02NorgeSpesialenheten: Skytingen i Sandnes kunne gått mye verre11:24Helse og livsstilJoseph (6) har cystisk fibrose – friskmeldt av coronaviruset11:07Kultur– Tigerkongen får tilsendt bikinibilder i fengselet11:03VerdenUSA truer med å kutte mer bistand til Afghanistan10:54NorgePåsken starter med et sjeldent ozonhull10:52NorgePerson ranet med pistol på T-banestasjon – tre pågrepet10:31NorgeEldre coronapasient døde på Sykehuset Innlandet09:58Norge30 år siden brannen om bord i Scandinavian Star09:34NorgeDNT om påsken: – Perfekt anledning til å bli kjent i nærområdet09:20SportHvis Tour de France avlyses: – Katastrofe og økonomisk kollaps09:07VerdenItaliensk mafia kan utnytte coronakrisen08:28NorgeTo personer alvorlig skadd da bil havnet i elva i Sogn08:22PengerØkonomer kaller det «sudden stop»: – Det er ingen steder å gjemme seg08:20VerdenDødsraten stiger08:18VerdenKilde venter fortsatt på verdenscuptrofeet – kommer i posten07:50VerdenDødstallet i Sverige er høyere enn rapportert06:30VerdenTyskland beskylder USA for å ha konfiskert masker06:05VerdenTrump advarer om tøff kommende uke06:00NorgeDette skjer i dag05:57NorgeMinibuss kjørte av veien – fører til traumemottak05:44NorgeNær 5 prosent koronatestet i Tromsø05:30NorgeDette skjedde i natt04:45Norge5.641 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 13104:41VerdenEnda et cruiseskip til kai i Florida med koronasyke om bord04:13Verden30 nye koronatilfeller i Kina04:13NorgeMann tiltalt for overgrep mot barn i Stavanger03:52VerdenBoris Johnsons forlovede har koronasymptomer03:38VerdenAlgerie får hjelp av Kina til kampen mot koronaviruset02:52NorgeMann målt til 182 kilometer i timen på E6 i Viken02:25Verden19 drept i sammenstøt mellom gjenger i Mexico02:23VerdenBrasil uforberedt på koronaepidemien01:32VerdenTrudeau vil ikke straffe USA for å nekte å eksportere masker00:51VerdenMarianne Faithfull er smittet av koronaviruset00:49NorgeEn rekke bilbranner i Oslo – trolig påsatt00:40NorgeLeger Uten Grenser ber om unntak fra reiseforbud22:59NorgeMann mistet lappen etter å ha kjørt altfor fort på E3922:47Verden300.000 har fått påvist coronavirus i USA22:02NorgeNorge kan trenge 70 millioner sett med smittevernutstyr, mener professor21:42VerdenUng tyrkisk folkemusiker døde i protest mot regjeringen21:28NorgeBarnehager skeptiske til åpning etter påske21:27NorgeLøvinne døde i ulykke i Dyreparken20:28NorgeNorges største drive-in-kino åpner på Tryvann20:14Helse og livsstilSvenskene stoler på ekspertene sine i coronakrisen19:48SportPremier League ba spillerne om å godta lønnskutt, advarte om økonomisk kjempesmell19:47NorgePerson til sykehus etter trafikkulykke i Mysen19:12VerdenTallet på intensivpasienter faller i Italia19:08NorgeFrp og Ap krever rask løsning for pakkereiseselskapene18:49VerdenHjørdis var den første norske nazisten som ble arrestert17:58Verden630 nye coronadødsfall i New York17:55VerdenHer har de kun tre respiratorer – til fem millioner mennesker
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus