Kåte menn og troll til kjerringer

<p>(Foto: TVNorge)</p>
(Foto: TVNorge)

«Ungkaren 20 vs 40» tar offentlig ydmykelse til et helt nytt nivå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er ikke bitter altså, snerrer den nærmere 40 år gamle deltageren med sammenbitte tenner og tåre i øyenkroken.

Hun har nettopp fått foten i baken av selveste Ungkaren. Før hun forsvinner ut i den grå massen av forkastede reality-deltagere klarer hun å lire av seg at hun, i motsetning til de andre damene, har ekte saker og ikke silikon.

Nice to know. Kvinner er virkelig kvinner verst, i alle fall på TV.

For er det en ting denne sesongen av Ungkaren lærer oss, så er det at vi jenter er noen ekte kjerringer. Og jo eldre du blir, desto mer kjerring blir du. De voksne damene som jakter på kjærligheten er nok på privaten helt flotte personer. Men på TV får vi se at de baksnakker, snerrer, himler med øynene og nedvurderer sine konkurrenter. Med seg i kampen er de rustet til tennene med stramme kropper, stramme smil og tung øyensminke. Dette er en gjeng som må ha tilbrakt store deler av sitt voksne liv lenket til sykkelen på SATS. Og mens 40-åringene gjør sitt ytterste for å se 20 ut, prøver 20-åringene febrilsk å komme opp med fraser som får dem til å høres modne ut.

I senter av det hele har vi en «slick» fyr som jeg ikke ville kjøpt bruktbil av, for å si det sånn. Konstant ruset på bikinibryst og sjampanje vandrer han rundt med et svett smil om munnen og tenker på neste gang det vil passe seg å blotte brystkassen.

Og mens Ungkaren har sitt livs ferie fabulerer damene om familie, hus og hjem.

- Dersom han ikke velger meg gjør han en tabbe, jeg er jo den eneste av de modne damene som ikke har barn ennå, snufser den utstemte.

- Hun var så vakker som en havfrue. Hun har alle kvalitetene jeg liker, høy, slank, blond, gliser Ungkaren mens vi ser ham sikle over en lettkledd 20-åring.

- Han er så dyp og hyggelig liksom, stønner 40-åringen.

Jada. Jeg vet det er skikkelig 1999 av meg å bli opprørt over et realityshow. Det er ikke akkurat nyhetssprengstoff at TV Norge skor seg på drittsekk-TV. Likevel er det lenge siden et program har fått meg til å føle meg så uendelig trist på vegne av den moderne kvinne. For uansett hvor sterke, flotte og uavhengige kvinner er så ruller de fremdeles rundt å gir labb så fort de kommer i nærheten av drømmeprinsen. Du snakker meg om det store tilbakeslaget.

Det er derfor med stor lettelse at jeg kan switche over til en annen kanal på samme tidspunkt å få med meg gamle «Sex & The City»-episoder. Her er det i alle fall damene som styrer showet.

For all del, jakten på kjærligheten er også i sentrum av New York-kvinnens liv. Men det er aldri snakk om å ofre vennskap, stolthet, høye krav eller stil for å nå målet.

Som Samantha så pent sier det: «Men aren't that complicated. They're kinda like plants».

Personvernpolicy