Bruk sykkelen til jobben – oppnå helsegevinst

<div class="viewNews">Thor Hushovd (t.v.) og Dag Otto Lauritzen deltok torsdag morgen på presentasjonen i Kristiansand av årets Sykle til jobben-aksjonen, som starter 5. mai i Oslo. (Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX)</div><p> </p>
Thor Hushovd (t.v.) og Dag Otto Lauritzen deltok torsdag morgen på presentasjonen i Kristiansand av årets Sykle til jobben-aksjonen, som starter 5. mai i Oslo. (Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX)
 

Aksjonen «Sykle til jobben» er en av Norges Bedriftsidrettsforbunds meget vellykkede tiltak, og i år går startskuddet 5. mai for den landsomfattende aksjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykle til jobben-aksjonen
ksjonen Sykle til jobben arrangeres av Norges Bedriftsidrettsforbund.
* Årets aksjonen er den 35. i rekken, og åpnes offisielt av samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) 5. mai.
* Aksjonsperioden er fra 5. mai til 30. juni.
* I 2007 deltok over 400 virksomheter over hele landet i aksjonen.
* Hver virksomhet kan melde på flere lag
* Aksjonen er også en konkurranse, der hovedpremien i år er en tur til Italia med syklisten Knut Knudsen som guide.
(Kilde: Norges Bedriftsidrettsforbund) (©NTB)

Sykle til jobben-ambassadørene Thor Hushovd og Dag Otto Lauritzen var forgrunnsfigurer da årets aksjon – den 35. i rekken – ble presentert i Kristiansand torsdag. Når startskuddet går i Oslo, er det samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) som tar de første tråkk på pedalene.

– Det er ikke så mye som skal til for å få en helsegevinst. Det er faktisk veldig bra å sykle på jobb, selv om det ikke tar mer enn 15 minutter, sier Thor Hushovd.

Motivasjon og fysisk aktivitet henger sammen, fastslår generalsekretær Atle Hunstad i Norges Bedriftsidrettsforbund.

– For de fleste av oss er det ikke så store endringer som må gjøres. Å sykle til og fra jobben gjør reiseveien både sunn og effektiv, sier Hunstad. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus