The Last Shadow Puppets: «The Age Of The Understatement» (Domino/VME)Ganske stilig

(Foto: thelastshadowpuppets.com)
 (Foto: thelastshadowpuppets.com)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frontfiguren i Arctic Monkeys leker seg i sideprosjekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alex Turner (Arctic Monkeys) og Miles Kane (The Rascals) er to kule katter som på fritiden liker å sette seg i sin selvkomponerte tidsmaskin som sender dem tilbake til 60-tallets London. Ikledd høyhalsede gensere, trange bukser og en snerten liten hatt, rusler de forbi reklameplakater til den nyeste James Bond-filmen på jakt etter den første Scott Walker -plata. I det solen kaster sitt siste blikk over London, forsvinner guttene ned trappen til det hippeste stedet på Oxford Street som for anledningen er omringet av Scootere og lyshårede piker i miniskjørt. Ut av døren smetter Nanci Sinatra med en Dry Martini i hånda.

Alex Turner og Miles Kane har laget en ganske stilig plate. Men som stort sett alle sideprosjekter, kastes lytteren inn i en musikalsk univers som av og til går litt av hengslene. Alle holdeplassene er med andre ord ikke like innbydende. Men når de lykkes, sitter det som ei kule. «The Age Of The Understatement », «Standing Next To Me», «Black Plant og «My Mistakes Were Made For You» er fire gode eksempler på at det går an å freshe opp gamledager på en troverdig og elegant måte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«The Age Of The Understatement» store beholdning er den storslåtte og tidvis pompøse produksjonen som jager låtene fremover. Ved å alliere seg med London Metropolitan Orchestra har Turner og Kane kreert et lydbilde som lager sprekker i tapetet. Men guttene burde holdt litt igjen på enkelte av låtene. Et grep eller to ville nemlig skapt en etterlengtet kontrast til den kolossale lydmuren.

Det faktum at litt for mange låter peker i samme retning og at enkelte av dem ikke har spesielt mye å by på, gjør at The Last Shadow Puppets aldri makter å få meg helt på kroken. Når det er sagt; er du glad i 60-tallets popestetikk og Scott Walker, kan du trygt rigge deg fast og kaste deg med på Turner og Kanes musikalske reise.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her