Trekker seg i protest mot Stang

<p>Bystyrerepresentant for Frp og medlem av 17. mai-komiteen i Oslo Mazyar Keshvari trekker seg fra 17. mai-komiteen. Illustrasjonsfoto </p>
Bystyrerepresentant for Frp og medlem av 17. mai-komiteen i Oslo Mazyar Keshvari trekker seg fra 17. mai-komiteen. Illustrasjonsfoto 

Bystyrerepresentant for Frp og medlem av 17. mai-komiteen i Oslo Mazyar Keshvari trekker seg fra 17. mai-komiteen i protest mot at ordfører Fabian Stang (H) vil tillate andre flagg enn det norske.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hvis 17. mai-komiteen skal bli overkjørt av ordføreren på en slik måte, er det ikke nødvendig med en 17. mai-komité. Da kan han overta selv, sier Keshvari til NTB.

Les også: Fabian tillateralle flagg på 17.mai

Han mener det er uhørt at ordføreren skal slette et vedtak gjort i komiteen og uttale seg etter eget forgodtbefinnende om en slik sak.

Ordfører Fabian Stang (H)Ordfører Fabian Stang (H)

–17. mai komiteen var helt enige om at vi bare skulle ha norske flagg på denne ene dagen i året som er Norges nasjonaldag, fremhever Keshvari.

Motsatt reaksjon

Norsk Innvandrerforum har også meldt seg på i flaggstriden. Men de mener ordføreren på ingen måte går langt nok.

– Det ordfører Fabian Stang sier nå, er et skritt i riktig retning. Men det er likevel et feil signal fordi han sier at alle bør gå med det norske flagget og det er mest naturlig. Hvordan kan et barn gå med et annet flagg når det oppfattes som unaturlig og lite ønskelig? Han bør være ordfører for alle, og ønske flere flagg velkommen, sier Athar Ali i Norsk Innvandrerforum.

Forumet vil holde en markering til støtte for bruk av flere flagg på 17. mai utenfor Oslo Rådhus fredag ettermiddag.

Kastes ikke ut

Det var onsdag ordfører Fabian Stang tok til orde for at det ikke er noe forbud mot å ha med seg flagg fra andre land til 17. mai-feiringen i Oslo.

– Fra bystyrets side oppfordrer vi til å føre det norske flagget, men det er ikke noe forbud mot å ha med seg flagg fra andre land, sa Stang til Dagsavisen.

Hans håp er at det blir helt naturlig for alle å bære norsk flagg 17. mai, men mener det ville være helt absurd å skulle ta fra noen flagget eller kaste dem ut av barnetoget fordi de går med andre lands flagg. (©NTB)


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus