Carter: – Rice snakker ikke sant om Hamas-møte

Carter: – Rice snakker ikke sant om Hamas-møte
Carter: – Rice snakker ikke sant om Hamas-møte

USAs tidligere president Jimmy Carter sier utenriksdepartementet ikke har advart ham mot å møte Hamas under turen til Midtøsten nylig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs tidligere president Jimmy Carter sier utenriksdepartementet ikke har advart ham mot å møte Hamas under turen til Midtøsten nylig. (Foto: Scanpix)USAs tidligere president Jimmy Carter sier utenriksdepartementet ikke har advart ham mot å møte Hamas under turen til Midtøsten nylig. (Foto: Scanpix)

Washington (NTB-AFP): Utenriksminister Condoleezza Rice sa tirsdag at departementet hadde gitt Carter råd om ikke å møte islamistbevegelsen Hamas.

Men dette benekter Carter Center i Atlanta på vegne av den tidligere presidenten.

– Carter har stor respekt for utenriksminister Condoleezza Rice og anser henne for å være en ærlig person. Likevel, kanskje i vannvare, fortsetter hun å komme med en uttalelse som ikke er sann, heter det i en pressemelding onsdag.

Senteret påpeker videre at ingen fra utenriksdepartementet eller noe annet departement har bedt Carter om å la være å reise til Midtøsten eller møte ledere for Hamas.

Rices talsmann Sean McCormack sier på sin side at departementet holder fast ved sine uttalelser. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus