Riise ble syndebukk

<p>John Arne Riise har akkurat satt ballen i eget nett og fortviler over situasjonen. Til venstre Liverpoolkeeper, Jose Reina som ikke hadde mulighet til å avverge da nordmannen satte pannebrasken til på et innlegg fra Chelseas Salomon Kalou. (Foto: Scanpix) </p>
John Arne Riise har akkurat satt ballen i eget nett og fortviler over situasjonen. Til venstre Liverpoolkeeper, Jose Reina som ikke hadde mulighet til å avverge da nordmannen satte pannebrasken til på et innlegg fra Chelseas Salomon Kalou. (Foto: Scanpix) 

John Arne Riise ble syndebukk da Liverpool og Chelsea spilte 1-1 i semifinalen i mesterligaen tirsdag. Nordmannen scoret selvmål på overtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mesterligaen fotball tirsdag, semifinale 1. kamp:

Liverpool (England) – Chelsea (England) 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Dirk Kuyt (43), 1-1 John Arne Riise (selvmål, 90).

42.180 tilskuere på Anfield

Riise tabbet seg ut fem minutter på overtid. Venstrebacken skulle klarere en lav ball til hjørnespark, men stanget ballen i eget mål forbi en utspilt Jose Reina i Liverpools mål.

Riise var kommet kom inn for en strekkskadd Fabio Aurelio etter en drøy times spill.

– Det var litt skuffende at det ikke ble seier, for vi hadde sjanser nok til å vinne, mente Dirk Kuyt etter kampen.

– Vi hadde kontrollen til klokka rundet 90 minutter, men vi har troen på oss selv, og hvis vi klarer å beholde den også på Stamford Bridge om en uke, så kan vi fortsatt nå finalen i Moskva, sa Liverpool-spilleren.

Fordel Chelsea

Chelsea har all grunn til å være glade for at de klarte uavgjort. Nå er det londonerne som har en liten fordel i returoppgjøret på Stamford Bridge om en uke.

Det så ut som om det var Liverpool som skulle ta første stikk i det helengelske semifinaleoppgjøret på Anfield.

Etter 43 minutter rotet Chelseas midtbanestjerne Frank Lampard vekk ballen på 20 meter. Dirk Kuyt fikk til slutt ballen og skjøt inn 1-0 mellom beina på Petr Cech.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å score et mål. Det er stort å score i en semifinale i mesterligaen, men det er synd vi ikke klarte å hale seieren i land, sa Kuyt.

Hjemmesterke Liverpool var det førende laget på Anfield tirsdag. Etter en drøy halvtime hadde også storscoreren Fernando Torres vært nær scoring for vertene. Spanieren ble spilt fri av Steven Gerrard, men Petr Cech vartet opp med en fin redning.

Mot dramatisk returkamp

Chelsea hadde sine muligheter til å utligne. Florent Malouda avsluttet et fint angrep, men skuddet hans gikk utenfor.

Fem minutter før slutt kunne Gerrard økt til 2-0 for Liverpool. Kapteinen dro til på halvvolley, men Cech reddet mesterlig og slo ballen til corner.

Men så fikk Chelsea hjelp av Riise og sikret 1-1 og et viktig bortemål.

– Det er ingen tvil om at vi hadde flaks denne gangen, men i de to forrige semifinalene mot Liverpool har det vært motsatt. Vi sto på til dommeren blåste og fikk betalt for det, mente Petr Cech.

– Dette er på ingen måte over, og jeg har stor tro på at vi skal vinne hjemme på Stamford Bridge om en uke, sa Chelsea-keeperen som spilte en svært god kamp.

Liverpool har hatt god statistikk mot Chelsea i mesterligaen de siste årene. De møtes for tredje gang i semifinalen på fire sesonger. Begge de to første gangene er det Liverpool som har vært sterkest.

Nå blir det et dramatisk returoppgjør i London neste uke.

Spilles onsdag:
Barcelona (Spania) – Manchester U. (England)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus