Truer med å stanse togtrafikken

<p>Illustrasjonsfoto: Scanpix</p>
Illustrasjonsfoto: Scanpix

Norske tog kan stoppe opp fra 1. juli dersom Jernbaneverket ikke får sikkerhetsgodkjenningen i orden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jernbanetilsynet mener Jernbaneverket ikke gjør jobben sin godt nok og sier nei til ny sikkerhetsgodkjenning, melder NRK.

Jernbaneverket får krass kritikk i et brev fra tilsynet. «Jernbaneverket framstår som uten den styring og kontroll som kreves for å håndtere den risikoen som virksomheten innebærer», heter det i brevet.

- Situasjonen er alvorlig i den forstand at Jernbaneverket må rette opp disse problemstillingene og få en sikkerhetsgodkjenning innen 1. juli. Hvis ikke stopper togtrafikken i Norge, sier direktør Erik Ø. Johnsen i Jernbanetilsynet.

Han mener det er økt risiko for ulykker så lenge Jernbaneverket ikke har god nok sikkerhetsstyring.

Jernbaneverket har ansvaret for drift og vedlikehold av jernbanenettet i Norge. De er svært overrasket over avslaget.

- Vi mener ikke at de påpeker bagateller, vi mener at vi definitivt kan bli bedre, men det er grenser for hvor god man skal være for å få en godkjenning, sier etatsdirektør Jon Frøisland i Jernbaneverket.

Samferdselsminister Liv-Signe Navarsete (Sp) sier hun tar saken alvorlig, men at hun ikke kan kommentere den ytterligere siden det gjelder en klagesak som kan komme til å havne på hennes bord. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus