Clinton: - USA kan utslette Iran fullstendig

<p>Hillary Clinton sier i et intervju at USA kan «utslette Iran fullstendig»  som gjengjeldelse dersom Iran angriper Israel med atomvåpen. (Foto:  Reuters/Scanpix)</p><p> </p>
Hillary Clinton sier i et intervju at USA kan «utslette Iran fullstendig» som gjengjeldelse dersom Iran angriper Israel med atomvåpen. (Foto: Reuters/Scanpix)  

Den demokratiske presidentkandidaten Hillary Clinton sier at USA kan «utslette Iran fullstendig» som gjengjeldelse dersom Iran angriper Israel med atomvåpen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uttalelsen kom samme dag som Clinton utkjemper et viktig primærvalg med utfordreren Barack Obama i delstaten Pennsylvania. Clinton sa hun ønsket å fortelle iranerne hva hun var forberedt på å gjøre som president, med det håp at det vil avskrekke Iran fra et atomangrep på Israel.

- Jeg vil at iranerne skal vite at hvis jeg er president, vil vi angripe Iran, sa senator Clinton i et intervju med TV-stasjonen ABC.

- I løpet av de neste ti årene, og hvis de er dumme nok til å vurdere et angrep på Israel, vil vi være i stand til å utslette dem fullstendig, fortsatte Hillary Clinton.

- Det er fryktelig å si det, men de folkene som styrer Iran trenger å vite det. Kanskje vil det avskrekke dem fra å gjøre noe som vil være hensynsløst, dumt og tragisk, tilføyde hun. (©NTB)

Personvernpolicy