- Flere tusen voldtekter i Oslo hvert år

<p>Illustrasjonsfoto: Scanpix </p>
Illustrasjonsfoto: Scanpix 

Politiet regner med at det finner sted flere tusen voldtekter i Oslo hvert år. Likevel ble bare 161 av dem anmeldt i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiets gjennomgang av voldtektstallene for 2007 viser at det ble anmeldt 161 voldtekter og 35 voldtektsforsøk - et svært lavt tall målt opp mot mørketall på mellom anslagsvis 8.000 og 16.000 på landsbasis. Det kom fram da rapporten «Voldtekt i Oslo 2007» ble offentliggjort i Politihuset i Oslo tirsdag.

- Kun et fåtall av voldtektene blir anmeldt til politiet, sa Pål Meland fra strategisk stab i Oslo politidistrikt da han presenterte konklusjonene.

Han viste til de store mørketallene som kom fram da det regjeringsoppnevnte Voldtektsutvalget presenterte sin rapport i slutten av januar. Utvalget har kommet fram til at mellom 8.000 og 16.000 voldtekter og voldtektsforsøk finner sted hvert år.

I Oslo-politiets tall viser det seg dessuten at flere enn hvert fjerde offer venter i mer enn én måned med å anmelde voldtekten. Halvparten av disse venter i mer enn et år før de går til politiet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus