Sikring nødvendig for flere blokker i Ålesund

<p>Redningsmannskaper under arbeidet ved den sammenraste boligblokken i Fjelltunvegen i Ålesund. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX </p>
Redningsmannskaper under arbeidet ved den sammenraste boligblokken i Fjelltunvegen i Ålesund. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

Det er nødvendig med sikringstiltak bak nabobygningene til boligblokken i Ålesund som ble rammet av steinras, fastslår rasekspertene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Geotekniske Institutt (NGI) har utført kartlegging av skjæringene i fjellet bak fem naboblokker og kommet fram til at det trengs snarlig sikring i form av rens og boltsikring bak to av blokkene. Det foreslås også å støpe under fjellet bak blokkene.

På lengre sikt kreves det lengre forankringer, skriver NGI i rapporten. Dette er tiltak som må prosjekters og planlegges grundig før de kan iverksettes.

NGI har satt opp en bolt på fjellet bak blokkene for å måle eventuell bevegelse. Det anbefales å sette opp flere målepunkter og kontrollere dem månedlig de neste seks månedene. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus