Children Of Bodom: «Bloddrunk» (Spinefarm/Universal)

Bloddoping

Bloddoping
Bloddoping

Children Of Bodom er tilbake i god form med «Bloddrunk». Tittelen antyder at de har fått hjelp fra den finske langrennsleiren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Bloddrunk»«Bloddrunk»

Barna fra Bodom trengte så absolutt en vitamininnsprøytning etter den heller idéfattige «Are You Dead Yet?» (2005). Ikke det at den var direkte dårlig, men den skuffet stort etter godplata «Hate Crew Deathroll» (2003). Med «Blooddrunk» er de helt oppe og snuser på dette nivået.

Først og fremst er det kvaliteten på låtene som er hevet flere hakk. Musikken ligger fremdeles i grenselandet mellom teknisk death metal og thrash, der Janne Warmans karakteristiske keyboard er det som skiller dem fra hopen. De viser tydeligere Slayer-influenser enn tidligere, hvilket gir flere av låtene en kledelig variasjon.

Alexi Laiho og Roope Latvala duellerer fortsatt energisk med gitarene og i bunn og legger Jaska Raatikainen et solid komp i mitraljøsetakt. Vokalen til Alexi låter også fett denne gangen, der han med kjent vrede hveser ut sitt sedvanlige djevelske budskap. Det er ikke pent, men det er effektivt.

Det er plenty av godsaker å velge blant her, og åpningen med «Hellhounds On My Trail» og tittelsporet setter umiddelbart standarden. Det er som alltid med Bodom en god dose melodi innbakt i komposisjonene, noe som gjør lytteopplevelsen takknemlig allerede fra første stund.

Andre høydepunkter er «Smile Pretty For The Devil», «Tie My Rope» og «Done With Everything, Die For Nothing». Her er det tempo, tyngde og melodi i skjønn forening. Avsluttende «Ghostriders In The Sky» er en litt annerledes sak, der et slags sjømannsviseparti blir rocka opp på Bodomsk vis. Fengende så det holder.

«Bloddrunk» er ikke Children Of Bodoms beste utgivelse, men det er i nærheten - og som nevnt et steg i riktig retning. Bandet har helt klart funnet sin plass og kvesser de låtskriverpennen ytterligere til neste gang kan det smelle for alvor. Denne gangen er det godkjent pluss.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her

Personvernpolicy