Historisk for Fredrikstad

Raio Piiroja (t.h.) og resten av Fredrikstad-spillerne stoppet Bodø/Glimts Jan-Derek Sørensen mandag. FFK vant 2-0 og topper eliteserien etter fire runder. (Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX)

To sene scoringer sørget for 2-0-seier mot Bodø/Glimt og tabelltopp for Fredrikstad etter mandagens kamp i eliteserien.

Kampfakta
Fredrikstad – Bodø/Glimt 2-0 (0-0).
10.619 tilskuere
Mål: 1-0 Raio Piiroja (82), 2-0 Andreas Tegström (90).
Dommer: Kristoffer Helgerud, Lier.
Gult kort: Hans Erik Ramberg, Fernando Pereira Wallace, Fredrikstad.
Lagene:
Fredrikstad (4-4-2): Lasse Staw – Jan Tore Ophaug, Patrik Gerrbrand, Raio Piiroja, Fernando Pereira Wallace – Hans Erik Ramberg, Ardian Gashi, Kasey Wehrman, Abgar Barsom (Raymond Kvisvik fra 57.) – Gardar Johansson (Andreas Tegström fra 57.), Tarik Elyounoussi.
Bodø/Glimt (4-3-3): Pavel Londak – Mounir Hamoud, Alo Bärengrub, Per Verner Rønning, Willis Forko – Runar Berg, Christian Berg (Olav Råstad fra 74.), Birkir Bjarnason (Thomas Rønning fra 74.) – Jan-Derek Sørensen (Randall Brenes fra 87.), Thiago Martins, Trond Olsen. (©NTB)

Mål av Raio Piiroja (82. minutt) og Andreas Tegström (90.) sikret at Fredrikstad troner alene tabelltopp for første gang på 42 år.

FFK tok sin tredje strake seier og har ni poeng på fire kamper. Viking har like mange poeng, men dårligere målforskjell. Men trener Anders Grönhagen vil ikke si noe om FFK er et topplag.

– Kom tilbake om sju-åtte serierunder, så ser vi om vi er med toppen. Det som er sikkert er at vi er mye mer stabile i år, og vi har større bredde i stallen. Det gjør at vi kan gjøre bytter som kan snu kamper til vår fordel. Vi har et godt forsvar, og de som skal slå oss må være gode, sa Grönhagen.

Gjesp

Første omgang på Fredrikstad stadion var et eneste langt gjesp. FFK og Bodø/Glimt bød på en omgang i labert tempo og nærmest blottet for målsjanser.

Etter pause prøvde hjemmelaget å øke tempoet og maktet å presse Bodø/Glimt lenger tilbake på banen. Gjestene spilte disiplinert og hindret rødbuksene i å spille seg til de klare målsjansene.

Grönhagen tok tidlig grep ved å sette innpå Raymond Kvisvik og Andreas Tegström. Begge bidro til at vertene fikk et enda sterkere offensivt trykk.

Sene mål

Men det måtte en dødball til for at skulle bli en scoring. Kvisvik fant pannebrasken til midtstopper Raio Piiroja som nærmest lobbet ballen i mål etter 82 minutter.

Mot slutten av kampen kontrollerte FFK, og Bodø/Glimt maktet ikke å true hjemmelagets ledelse. I kampens siste minutt var Tegström iskald etter å ha blitt servert ballen av Tarik Elyounoussi og sørget for 2-0.

Til tross for tre poeng er nok ikke Fredrikstad fornøyde med det de viste spillemessig. Til det var tempoet, engasjementet og presisjonen for dårlig.

Men det er ofte tegn på et topplag at de også vinner på en dårlig dag. Og når man leder eliteserien etter fire serierunder er man et topplag.

– Med mandagens seier har vi fått en glimrende start, mens med uavgjort ville det vært ok. Vi var svake i første omgang, men i annen omgang styrte vi og vant fortjent, sa Hans Erik Ramberg.

Dermed kan FFK glemme styrebråket som har versert i pressen den siste tiden – i hvert fall for en liten stund.

Bodø/Glimt framstod som solide defensivt, og vil nok være skuffet etter å holdt unna så lenge. Før Fredrikstads ledermål hadde også de sjanser til å score. Men alt i alt var det en fortjent seier til laget fra Plankebyen.

– Jeg synes vi gjorde en bra første omgang, men etter pausen blir vi presset tilbake. Vi klarer ikke å holde på ballen, og det blir slitsomt å jage ball, sa Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen.(©NTB)