Funnet død i Kashmir

Mediefolk samler seg rundt en ambulanse med det som politiet mener er liket av 26 år gamle Franciska Rogne.  Foto: Fayaz Kabli, SCANPIX/REUTERS
 Mediefolk samler seg rundt en ambulanse med det som politiet mener er liket av 26 år gamle Franciska Rogne.  Foto: Fayaz Kabli, SCANPIX/REUTERS
Artikkelen fortsetter under annonsen

Indisk politi har funnet liket av 26 år gamle Franciska Rogne i Kashmir. Den norske kvinnen har vært savnet siden januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Franciska Rogne. Foto: Scanpix.Franciska Rogne. Foto: Scanpix.

Rogne ble sist sett på vei nedover en av skiløypene ved det indiske vintersportsstedet Gulmarg i den indiske delen av Kashmir 8. januar i år.

Da hun ikke kom tilbake til hotellet hun bodde på, ble hun meldt savnet.

– Vi fant henne i Gulmarg, opplyste politimannen S.M. Sahai mandag.

Det er foreløpig uklart nøyaktig hvor Rogne ble funnet. Politiet har hele tiden jobbet ut ifra at hun ble tatt av et skred.

Det norske utenriksdepartementet vil ikke bekrefte at det er Rogne som er funnet.

Rogne forsvant fra Green Heights Hotel i byen Gulmarg. Hun var da på vei ut på skitur, skrev indisk media. Da hun ikke kom tilbake, ble det satt igang en storstilt leteaksjon.

Men en snøstorm som startet like etter at hun forlot hotellet, gjorde letearbeidet vanskelig.

- Hun dro ned like over nyttår, og skulle være der til godt ut i mars. Men hun er vant til å ferdes i slike områder, er en erfaren skigåer og er alltid godt utstyrt når hun legger ut på tur, sa faren til 26-åringen til NRK da.

Turen i januar var den andre turen hennes til Gulmarg-området.

I fjor var hun del av et helt skifølge som ble overrasket av et voldsomt uvær, og måtte overnatte i en snøhule i seks dager før de ble ledet ut av området av hjelpemannskaper.