120 arrestert i Nepal

<p>Denne kvinnen var en av de 120 pågrepne i Nepals hovedstad mandag. Foto: AFP. </p>
Denne kvinnen var en av de 120 pågrepne i Nepals hovedstad mandag. Foto: AFP. 

Demonstrerte for Tibet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 120 Tibet-demonstranter ble pågrepet mandag, da myndighetene gjøv løs på en folkemengde med bambus-stokker utenfor en FN-bygning i Nepals hovedstad, melder AFP.

Helt siden voldelighetene i Tibet brøt ut for nærmere seks uker siden, har det vært daglige demonstrasjoner i Nepal.

- Vi har tatt cirka 120 tibetanere under demonstrasjonen. De vil bli sluppet fri igjen i kveld, sier en politimann til AFPs reporter på stedet.

Politiet jaget en rekke demonstranter og slo dem med bambus-stokker. Andre ble utsatt for slag og spark fra politiets side, sier AFPs reporter.

Plassert midt mellom Kina og India har Nepal valgt å anerkjenne Stor-Kina, der både Taiwan og Tibet tilhører storebror i regionen.

For å holde på dette vennskapet har man konsekvent nektet demonstranter å gå i gatene til støtte for Tibet.

Over helgen ble det klart at soldater har blitt utplassert langs ruten til Mount Everest. Årsaken er at den olympiske ild skal opp på verdens høyeste fjell i mai. Politiet har fått tillatelse til å skyte alle som prøver å protestere mot fakkelbæringen.

Det bor om lag 20.000 tibetanere i Nepal.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus