Dobling av øko-kjøtt

Dobling av øko-kjøtt
Dobling av øko-kjøtt

Omsetningen av økologisk kjøtt er doblet i 2007 til over 600 tonn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringens målsetting er at 15 prosent av matproduksjonen og matforbruket skal være økologisk i 2015.

De 600 tonnene fra 2007 utgjør bare 0,7 prosent av all kjøttproduksjon i Norge, ifølge Statens landbruksforvaltning (SLF).

Selges som vanlig vare

Av den totale økologiske kjøttproduksjonen er det 42 prosent som selges som økologisk vare. Resten selges som vanlig vare. I 2002 kom en premieringsordning for å få slakt og foredlingsbedriftene til å ta inn større mengde økologisk kjøtt og SLF mener nå at de ser resultatene av ordningen.

Økologisk produksjon er økende, også i USA. Barack Obama og ku.Økologisk produksjon er økende, også i USA. Barack Obama og ku.

Det produseres mest økologisk storfe og sau/lam i Trøndelag. Svineproduksjonen foregår hovedsakelig på Østlandet.

Økende globalt

Den globale omsetningen av økologiske produkter i 2006 utgjorde nesten € 30 mrd., det dobbelte av omsetningen i 2000. Veksten og etterspørselen er stor i både Nord-Amerika og Europa, og 97 prosent av all økologisk mat selges i disse to markedene. Det europeiske markedet utgjorde drøye € 14 mrd. i 2005.

Økologisk produksjon bygger på et helhetssyn som omfatter de økologiske, økonomiske og sosiale sidene ved produksjonen, både i lokalt og globalt perspektiv. I det økologiske landbruket betraktes naturen som en helhet, ifølge Debio som er kontroll- og godkjenningsinstans for økologisk produksjon, foredling, omsetning og import i Norge.

Personvernpolicy