Åpen for alle - alltid

Moss vendte og vant

Artikkelen fortsetter under annonsen

Moss har ambisjoner om å kjempe om opprykk fra 1. divisjon. Søndag snudde de kampen og vant 3-1 over Sandefjord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og det kan bevise at Moss’ ambisjoner ikke bare er våte drømmer. Sandefjord rykket ned fra eliteserien i fjor, men klarte ikke å stoppe Kenneth Kvalheim og co.

– Det var bra med en seier i dag, vi er veldig fornøyde med det. Sandefjord var kanskje best det første kvarteret, men så tok vi over, sa Moss-trener Geir Bakke til NTB.

Det åpnet godt for Sandefjord. Etter flott spill på høyrekanten var det Erik Mjelde som fikk æren av å heade gjestene i føringen etter tre minutter.

Så startet Moss snuoperasjonen, og like før pause skapte Bjørnar Johannesen balanse i regnskapet da han stanget inn utligningen.

Helt på tampen av omgangen sørget Kenneth Kvalheim for at Moss ledet 2-1 til hvilen. Etter et flott angrep bredsidet Kvalheim inn ledermålet. Det var hans første mål for sesongen.

– Det var moro for ham å få det målet. Han har det i seg, men det handler bare om at vi må skape nok sjanser, sa Bakke.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter en times spill satte Mahmoud El Haj inn 3-1, like etter at Malick Mane ble utvist for Sandefjord. Mane slo etter Fredrik Vidalon og fikk marsjordre.

Moss ligger som nummer seks med fem poeng etter tre kamper, Sandefjord er ellever med bare to poeng.

Stoppet Sogndal

Sogndal leverte en skuffende sesong i fjor, men åpnet bra i år. Etter full pott på de to første kampene ble det imidlertid 0-3-tap for Sandnes Ulf søndag.

Tom Erik Maldal (straffe), Asle Andersen og Øystein Elvestad sto for nyopprykkernes mål, som alle kom i annen omgang.

Start kjemper for å rykke direkte opp igjen. Søndag ble det oppskriftsmessig 2-0 over Alta. Christer Kleiven og Geir Ludvig Fevang sto for målene som gjorde at Start er toer, med sju poeng etter tre kamper. Bare Odd Grenland, som er uten poengtap, er foran.

Haugesund ligger som nummer tre etter 3-1 hjemme mot Nybergsund-Trysil, mens det går verre for Bryne som spilte 1-1 hjemme mot Notodden. Bryne er sist på tabellen med ett poeng.

Kongsvinger og Hødd spilte 1-1. (©NTB)