– Over 80 drept i Mogadishu

<p>En såret mann blir fraktet til sykehus i Mogadishu. (Foto: Scanpix)</p>
En såret mann blir fraktet til sykehus i Mogadishu. (Foto: Scanpix)

I løpet av et døgn er 81 personer drept i kamper mellom soldater og islamistiske opprørere i Somalias hovedstad Mogadishu, ifølge en lokal menneskerettighetsgruppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterligere 119 personer er såret i sammenstøtene siden lørdag, sa Sudan Ali Ahmed, lederen for Elman freds- og menneskerettighetsorganisasjon, søndag.

Han sier tallene er hentet fra lokale sykehus og aktivister som arbeider i det skjulte i hovedstaden. Det har ikke vært mulig å få bekreftet antall drepte fra uavhengig hold, og andre kilder opererer med noe lavere tall.

Flere sivile skal være blant de drepte. Blant annet ble fem restaurantgjester drept da restauranten de spiste i ble truffet av en granat, ifølge DPA.

Sammenstøtene mellom opprørere og etiopiskstøttede regjeringsstyrker er blitt kraftigere, og også søndag ble det utvekslet granatild.

Innbyggere i hovedstaden forteller at kampene er de verste på flere måneder.

– Vi fordømmer de uavbrutte kampene og bruken av artilleri. Vi fordømmer også opposisjonsgrupper som kjemper blant sivile og bruker dem som skjold, sier Ahmed.

Organisasjonen hans anslår at 6.500 mennesker ble drept i konflikten i Somalia i fjor og at 1,5 millioner mennesker er drevet på flukt.

Statsminister Nur Hassan Hussein beklager at folk tvinges til å flykte fra volden, men sier samtidig at overgangsregjeringen og allierte etiopiske styrker har rett til å forsvare seg. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus