Besøkte Ground Zero

<p> Pave Benedikt XVI besøkte søndag Ground Zero i New York. Her sammen med blant andre den katolske erkebiskopen av New York, kardinal Edward Egan. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/SCANPIX</p>
 Pave Benedikt XVI besøkte søndag Ground Zero i New York. Her sammen med blant andre den katolske erkebiskopen av New York, kardinal Edward Egan. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/SCANPIX

Pave Benedikt XVI ba for dem som ble rammet av terrorangrepet mot World Trade Center da han søndag besøkte Ground Zero i New York.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi ber deg med din godhet bringe evig lys og fred til alle som døde her, lød pavens bønn på stedet hvor nærmere 3.000 mennesker ble drept 11. september 2001.

– Lindre smerten til familiene som fortsatt sørger og alle som mistet sine kjære i denne tragedien. Gi dem styrke til å fortsette sine liv med tapperhet og håp, fortsatte han.

Paven snakket også med flere etterlatte og noen av dem som overlevde terrorangrepet.

Benedikt er på sitt første besøk i USA etter at han ble valgt til pave for vel tre år siden. Han er den første pave som besøker Washington på 29 år, og bare den andre i hele historien.

Pavebesøket ble innledet onsdag og avsluttes søndag. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus