Scoret to ganger mot Birmingham

John Carew scoret ti i søndagens kamp mot Birmingham. Her i kamp med Fabrice Muamba. Foto: Scanpix.

John Carew og Ashley Young terroriserte Birmingham-forsvaret og scoret to mål hver da Aston Villa vant byderbyet 5-1 søndag.

For den blå delen av Birmingham by blir det en nervepirrende avslutning for å unngå nedrykk. Birmingham har lagt seg til på den utsatte 18.-plassen når tre kamper gjenstår. Bolton og Reading har plassene over streken, begge med 32 poeng. Mot Villa var Alex McLeish’ gutter sjanseløse. Spillet må heves flere hakk skal «Brum» overleve på øverste nivå. En retur til mesterskapsserien er ikke langt unna.

Carew (28) er i ferd med å bli en hit i engelsk fotball. Med to nye scoringer søndag spratt Lørenskog-gutten opp i 12 ligascoringer. Det er det samme som Jermaine Defoe i Portsmouth har, og bare en mindre enn måltyvene Carlos Tevez og Yakubu Aiyegbeni.

Young (22), som har to landskamper som innbytter for England, skjøt Villa foran etter en knapp halvtime og var assistent da Carew omsatte en dødball i scoring like før hvilen.

Nordmannen løp seg fri og stusset pent frisparkinnlegget i mål før han i glede løftet en ballgutt opp på armen og feiret foran fansen.

Nordmannen økte til 3-0 tidlig i annen omgang med scoring fra kort hold. Heller ikke Young var ferdigscoret. Han lurte to motspillere da han la på til 4-0 etter 63 minutter. Det er gode nyheter for Englands landslagssjef. Fabio Capello var blant de 42.640 tilskuerne.

Mikael Forssell reduserte for de nedrykkstruede byrivalene, men det var ikke dagen for en mirakuløs vending på Villa Park. I stedet kunne Gabriel Agbonlahor øke til 5-1 med tolv minutter igjen av kampen. Dermed har Martin O’Neill – trente Villa scoret 15 mål på sine tre ligakamper. Dermed lever drømmen om UEFA-cupspill neste sesong.

Les alt om Aston Villa her.

Les alt om Birmingham her.

Også to på Owen

I Newcastle fortsetter Michael Owen målfesten. To nye treffere sørget for 2-0-seier og tre poeng i nordøstderbyet mot Sunderland.

Owen brukte bare fire minutter på å sende Newcastle foran. Med en fin heading styrte han et innlegg fra Geremi inn i nettet bak Sunderland-keeper Craig Gordon. Etter en hands fra Danny Higginbotham kunne Owen fortjent doble til 2-0 fra straffemerket.

Newcastle ligger trygt plassert midt på tabellen, mens Roy Keanes Sunderland har fem poeng ned til Birmingham på 18.-plass. (©NTB)