Vil skaffe bolig til alle løslatte fanger

Vil skaffe bolig til alle løslatte fanger
Vil skaffe bolig til alle løslatte fanger

Justisminister Knut Storberget (Ap) vil gi skoletilbud til alle innsatte i norske fengsler og ha mer bruk av åpen soning og hjemmesoning. I tillegg skal alle fanger få tilbud om bolig etter endt sonin

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er noen av hovedpunktene i stortingsmeldingen om kriminalomsorg som legges fram om kort til, skriver Dagbladet søndag.

De som kjenner innholdet i meldingen, karakteriserer den som tidenes fengselsreform. Storberget har bedt om og fått innspill fra landets fremste eksperter innen kriminalomsorgen og har besøkt alle landets 52 fengsler det siste året.

- Mange har bidratt, og jeg har stor tro på at de vil få en bred enighet i Stortinget om den nye fengselspolitikken, sier Storberget.

60 prosent av fangene her i landet soner dommer kortere enn to måneder. De har rusproblemer, lese- og skrivevansker eller psykiske lidelser.

Hver tredje fange er bostedsløs når soningen starter. Annenhver fange har ikke noe sted å bo når de blir løslatt. Dette ønsker Storberget å gjøre noe med.

Alle innsatte skal få arbeidstrening, helsehjelp og bolig ved løslatelse. Fanger med rusproblemer kan få mulighet for soning på behandlingsinstitusjon.

- Vi skal gjøre viktige grep som hindrer tilbakefall, sier Storberget. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus