Startet operasesongen

<p>Utenriksminister Jonas Gahr Støre holdt lørdag en kort tale i Operaens foajé i anledning Operaens konsertåpning. Foto Sara Johannessen / SCANPIX </p>
Utenriksminister Jonas Gahr Støre holdt lørdag en kort tale i Operaens foajé i anledning Operaens konsertåpning. Foto Sara Johannessen / SCANPIX

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) sto for åpningstalen da konsertsesongen ved Den Norske Opera & Ballett ble sparket i gang lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens solen strålte mot den hvite marmoren utenfor kunne utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) ønske folk flest velkommen inn til en 15 måneder lang åpningssesong – en 70 dagers åpningsfestival, som han kalte det.

Utenriksdepartementet er medarrangør og bidragsyter via seksjon for internasjonalt kultursamarbeid. Blant gjestene Støre hadde invitert var blant annet en rekke representanter for ambassadene i hovedstaden.

Støre la i sin tale vekt på musikk og dans som universelt språk.

– En bygning som dette er en brubygger mellom nasjoner og kulturer. Den er et verktøy for kommunikasjon og et sterkt symbol for samarbeid, sa utenriksministeren.

Konserten «The Ring Without Words» av Wagner er den første i Operaens konsertserie 2008/2009. Lorin Maazel dirigerte Operaens eget orkester. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus