Oppfordrer til bot for barnemisbruk

<p>Pave Benedikt XVI kommer til St. Patrick-katedralen i New York, der han  lørdag forrettet ved en messe der han igjen oppfordret til bot etter skandalen  om katolske presters seksuelle misbruk av barn. (Foto: Ettore Ferrari,  SCANPIX/REUTERS)</p><p> </p>
Pave Benedikt XVI kommer til St. Patrick-katedralen i New York, der han lørdag forrettet ved en messe der han igjen oppfordret til bot etter skandalen om katolske presters seksuelle misbruk av barn. (Foto: Ettore Ferrari, SCANPIX/REUTERS)  

Pave Benedikt XVI fortsetter å hamre løs på budskapet om bot etter skandalen om katolske presters seksuelle misbruk av barn. Kirken trenger renselse, sannhet og forening, sier paven.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paven forrettet lørdag ved en messe i St. Patrick-katedralen i New York, en av katolikkenes største helligdommer i USA. Tusenvis av mennesker var møtt fram for å hylle ham under kjøreturen langs Fifth Avenue til katedralen.

Men langs denne paradegata sto det også demonstranter som protesterte mot pavebesøket, tett overvåket av sikkerhetsfolk. «Paven er pervers» og «Gud hater paven», sto det plakater som disse demonstrantene bar.

- Jeg slutter meg til dere i deres bønner om at dette blir en renselsens tid for alle kirker og trossamfunn, en tid for leging av sår. Jeg ber dere samarbeide med biskopene i et effektivt arbeid for å løse problemene, sa paven i sin preken lørdag.

Den katolske erkebiskopen av New York, kardinal Edward Egan, la ikke skjul på at amerikanske katolikker sliter tungt med å komme over avsløringene av prester som barnemisbrukere. Torsdag møtte han selv noen av ofrene for dette misbruket. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus