Åpen for alle - alltid

Mannsterkt vakthold rundt OL-ilden

Somluck Kamsing, som er olympisk gullmedaljør i boksing, vinker til  tilskuerne mens han bærer OL-ilden gjennom Thailands hovedstad Bangkok lørdag.  (Foto: Sukree  Sukplang, SCANPIX/REUTERS)
Somluck Kamsing, som er olympisk gullmedaljør i boksing, vinker til tilskuerne mens han bærer OL-ilden gjennom Thailands hovedstad Bangkok lørdag. (Foto: Sukree Sukplang, SCANPIX/REUTERS)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Store politistyrker holdt tilskuerne på god avstand, da OL-ilden passerte gjennom Thailands hovedstad Bangkok. Prokinesiske og protibetanske demonstranter brukte kjeft på hverandre, men ingen ble arre

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ruten gjennom Bangkok gikk forbi historiske landemerker i byens regjeringsstrøk, der flere tusen mennesker var møtt fram. De til sammen 80 løperne var omgitt av kinesiske fakkelvoktere, mens rundt 2.000 thailandske soldater og politifolk overvåket det hele.

- Denne stafetten bør holdes utenfor politisk krangel. Å blande politikk inn i dette ville bare skade Thailands gode navn og rykte, sa 71 år gamle Vichai Thorongarn som i likhet med det store flertall i Thailand bekjenner seg til buddhismen.

En 56 år gammel mann som ikke ville oppgi navn, sa at demonstrasjoene på steder OL-ilden passerer, skyldes misunnelse over Kinas store økonomiske framskritt. - Mange misliker at Kina er i ferd med å bli en stormakt, mente han.

Demonstrasjonene mot fakkelstafetten begynte kort tid etter at ilden ble tent i Hellas i mars. Kinesernes harde linje mot demonstrasjoner for politisk frihet i Tibet har skapt ny og kritisk oppmerksomhet om Beijing-regimets holdning til menneskerettighetene. (©NTB)