Åpen for alle - alltid

Tilbudt forfalskede Ibsen-manuskripter

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Nasjonalbiblioteket, Ibsenmuseet og Norlis antikvariat har flere ganger blitt tilbudt manuskripter og brev som angivelig er skrevet av Henrik Ibsen, men som viser seg å være falske.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nasjonalbiblioteket har i minst ett tilfelle sendt bekymringsmelding til politiet om forfalskede Ibsen-tekster, men fikk til svar at politiet ikke hadde kapasitet til å følge opp, skriver Aftenposten.

Norli antikvariat ble i fjor tilbudt manusblad fra skuespillet «John Gabriel Borkman» og flere brev og bøker med dedikasjon av Henrik Ibsen. Slike tekster kan prises opp mot 100.000 kroner. Norli fikk imidlertid en skriftekspert til å vurdere papirene, og konklusjonen var at det dreide seg om en forfalskning. (©NTB)