Gissel hos Taliban

<p>P<span class="edrumImageCaption">akistans ambassadør er omgitt av Talibansoldater i videoen som ble publisert 19. april. Foto: AFP/Scanpix)</span></p>
Pakistans ambassadør er omgitt av Talibansoldater i videoen som ble publisert 19. april. Foto: AFP/Scanpix)

Pakistans ambassadør i Afghanistan, som har vært savnet siden februar, sier i en video at han er gissel hos Taliban og ber sin regjering innfri deres krav.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ambassadør Tariq Azizuddin vises i en video sendt av TV-stasjonen Al Arabiya lørdag. Han er omgitt av væpnede menn. Han sier blant annet at han lider av helseproblemer.

Det er de første uttalelsene fra ambassadøren siden han forsvant i februar, mens han var på vei fra Peshawar nordvest i Pakistan til den afghanske hovedstaden Kabul.

Ambassadøren sier han, hans sjåfør og livvakt ble kidnappet i Khyber-provinsen. Han ber sin regjering gjøre alt de kan for å verne deres liv og innfri kravene Taliban har satt for å løslate dem. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus