Selvsikker Ferguson i gullmodus

<p>Alex Ferguson vet hva som må til i serieinnspurten. (Foto: Scapix)</p>
Alex Ferguson vet hva som må til i serieinnspurten. (Foto: Scapix)

Manchester United-manageren har suksessoppskriften til serieinnspurten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blackburn–Manchester United 18.15

Mens Chelsea-manager Avram Grant brukte pressekonferansen etter 1-0-seieren over Everton til en gryntende protest mot engelsk presse, er rival Sir Alex Ferguson tilfreds med tingenes tilstand. United-sjefen er inne i en velkjent fase av sesongen.

Ligaleder Manchester United innleder en avgjørende uke med nøkkelkamp mot Blackburn i kveld. Onsdag venter Camp Nou og Barcelona i Champions League-semifinalen, og neste lørdag kan ligaen avgjøres når United spiller ”seriefinale” mot Chelsea. Påfølgende tirsdag er det returkamp mot Barcelona.

Idyll

Forspranget i Premier League synes trygt, selv om Ferguson nylig advarte mot å ta noe på forskudd. Med triumf på Ewood Park i kveld opparbeider Manchester United en luke på fem poeng ned til Chelsea. Deretter gjenstår kun tre runder.

Sir Alex Ferguson kunne i går feire at Rio Ferdinand, Wes Brown og Michael Carrick undertegnet nye kontrakter. Ligaledelse og god form underbygger idyllen i United for tiden. Manageren er i sitt ess før en ny spennende Premier League-innspurt.

- Jeg sier ikke at det blir enklere med årene, men jeg er vant til dette stadiet av sesongen og vet nøyaktig hva det dreier seg om, sier Ferguson, ifølge The Guardian.

Skotten har sanket ni Premier League-pokaler i løpet av sin 22 år lange regjeringstid på Old Trafford og mener å ha løst koden for jevne sesongavslutninger.

Erfaring og ro

- Det kommer med erfaringen. Det har vært mange dramaer på dette stadiet av sesongen i løpet av årene, og det kan bli massevis av dramatikk denne gangen også. Det er da jeg benytter erfaringen min, og det faktum at jeg har banket på denne døren 100 ganger, i likhet med noen av spillerne mine, sier Ferguson.

Premier League-historien inneholder ikke utelukkende United-suksesser i de tette sesongavslutningene. I 1995 trakk Blackburn det lengste strået, i 1998 ble Arsenal for sterke. Ferguson mener ro og erfaring er nøkkelen.

- Ved noen anledninger har vi hatt strålende sesongavslutninger. Andre ganger har vi ikke det, og endt opp med en bitter smak i munnen. Vi møtte West Ham på avslutningsdagen av 1994/1995-sesongen, og skulle scoret seks, men gjorde det ikke og tapte ligaen. Noen ganger skjer det, men i denne delen av sesongen handler alt om hvordan man greier det, om å vise erfaring. Det viktige er at vi er avslappet. Spillerne er avslappet, og det samme er jeg, bedyrer Ferguson, ifølge The Guardian.

Dobbel?

United-sjefen øyner en dobbel – Premier League og Champions League – men påstår programmessig at onsdagens semifinale mot den sovende gigant Barcelona ikke er i tankene foreløpig.

- Vi går for ligatittelen, så det er ingen fare for at vi vil bekymre oss eller tenke på noe annet denne helgen. En av utfordringene på dette stadiet er å plukke ut det rette laget. Mange mente jeg var ute av fatning da jeg plukket laget forrige helg (i 2-1-seieren mot Arsenal, journ.anm.), men det fungerte.

Møtet med Blackburn i dag kan avgjøre ligaen, uten at nervøsiteten tar overhånd for Ferguson av den grunn.

- Kampen mot Blackburn er massiv, men jeg har jobbet med massive kamper hele livet. Denne vil ikke føre til at jeg mister nattesøvnen, sier han, ifølge The Times.

United kan vinne den engelske ligaen for 17. gang – én færre enn Liverpool som topper – og for tiende gang siden Premier League ble opprettet i 1992.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus