Får ikke barna tilbake

<p> 					Medlemmer av sekten på vei ut av rettsbygningen i Texas fredag. Det ble bestemt at sektens barn fortsatt skal være i barnevernets varetekt. (Foto: Scanpix)</p>
Medlemmer av sekten på vei ut av rettsbygningen i Texas fredag. Det ble bestemt at sektens barn fortsatt skal være i barnevernets varetekt. (Foto: Scanpix)

En dommer i Texas har vedtatt at barnevernet fortsatt skal ha ansvaret for over 400 barn som er hentet ut fra en mormonsk utbrytersekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettsmøtet om barna varte i to dager før dommer Barbara Walther slo fast at barna inntil videre skal forbli i statens varetekt. Hun krever også at barna skal DNA-testes for å fastslå hvem foreldrene deres er ettersom barnevernet sier de har hatt problemer med motsigende eller unnvikende svar fra foreldrene.

Det skal nå holdes individuelle rettsmøter for hvert av barna i løpet av de neste ukene.

Mødre fra sekten som praktiserer flerkoneri, krever å få barna tilbake, mens barnevernet i Texas ønsker å plassere barna som ble hentet ut av sektens bygninger tidligere i april, i fosterhjem.

Ifølge amerikansk påtalemyndighet har jenter helt fra 12-13-årsalderen blitt giftet bort til eldre menn med flere koner fra før. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus