Merkel lei av mas om utringning

<p> Tysklands statsminister Angela Merkel er lei av maset om den dype utringningen. Foto: Scanpix. </p>
 Tysklands statsminister Angela Merkel er lei av maset om den dype utringningen. Foto: Scanpix.

Tysklands statsminister Angela Merkel er lei maset om den dypt utringede kjolen hun bar ved åpningen av operahuset i Oslo sist helg. Bare kvinnelige politikere utsettes for slik kleskritikk, sier Merk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med den tyske fjernsynskanalen ZDF sent torsdag kveld sa den tyske regjeringssjefen at ingen ville hengt seg opp i hva en mannlig forbundskansler hadde på seg ved en slik anledning. Men hennes antrekk vakte oppsikt så langt borte som i Tyrkia.

– Dette henger ganske enkelt sammen med at i Tyskland er statsministeren en kvinne. Det ville aldri i verden blitt noe slikt oppstyr hvis regjeringssjefen var en mann, sa Merkel som vanligvis er nøkternt kledd i svarte bukser og enkle jakker.

– Forbundskansleren er noe forbauset over at aftenkjolen hennes har skapt slik røre, sa Merkels talsmann Thomas Steg etter operafesten i Oslo.

– Men hva kan man gjøre hvis ikke verden har noe viktigere å snakke om enn en aftenkjole?

Angela Merkel har sagt seg svært begeistret over Oslo-operaen, som hun kaller et glansnummer i europeisk arkitekturhistorie. Norge fortjener en hjertelig gratulasjon, sa den tyske statsministeren etter åpningsgallaen i Oslo. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus