- Finnes ingen tilgivelse

<p>En glad Fritz Moen i Borgarting lagmannsrett etter at han i oktober 2004 ble formelt frikjent for drapet på Sigrid Heggheim. Etter sin død ble Moen også frikjent for drapet på Torunn Finstad.  Foto: Scanpix</p>
En glad Fritz Moen i Borgarting lagmannsrett etter at han i oktober 2004 ble formelt frikjent for drapet på Sigrid Heggheim. Etter sin død ble Moen også frikjent for drapet på Torunn Finstad.  Foto: Scanpix

Regjeringen kommer med en uforbeholden unnskyldning overfor avdøde Fritz Moen, som urettmessig ble dømt for to drap. Conrad Svendsen Senter og stiftelsen Signo får erstatningen fra staten på rundt 20

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg vil framføre en uforbeholden unnskyldning og beklagelse overfor Fritz Moen og dem som kjente ham og sto ham nær, for den urett han ble utsatt for, sa justisminister Knut Storberget under et arrangement på Conrad Svendsen Senter i Oslo fredag.

Senteret driver blant annet bo- og omsorgstilbud til voksne døve og døvblinde.

– Finnes ingen tilgivelse

– Så mye lidelse og urett som Fritz Moen ble utsatt for, finnes det ingen tilgivelse for. Dette må unngås for framtida, sa Storberget, på vegne av regjeringen.

Avtalen ble inngått torsdag. Senteret og eierorganisasjonen Signo, som arver Moen, var svært skuffet over erstatnings- og oppreisningsbeløpet på 16 millioner kroner som de ble tilkjent av Justissekretariatene i begynnelsen av mars. Advokat John Christian Elden sa da til NTB at han ville drøfte med styret i senteret om saken skulle bringes inn for tingretten med sikte på å få et høyere beløp.

Opprinnelig krav på 28 millioner

Kravet etter de feilaktige drapsdommene mot Fritz Moen var opprinnelig på 28 millioner kroner. Statsadvokaten i Sør-Trøndelag hadde innstilt på 23 millioner kroner.

Justissekretariatenes begrunnelse for å redusere beløpet så kraftig var at Fritz Moen døde før han ble frikjent for drapet på Torunn Finstad. De ville derfor ifølge Elden ikke gi noe oppreisningsbeløp for dette justismordet.

Fredag ble det klart at Justisdepartementet setter totalbeløpet til 20 millioner kroner.

Personvernpolicy