Nye arrestasjoner i Oliver-saken

<p>Femårige Oliver Chaanhing kommer sammen med sine foreldre til Rigshospitalet torsdag kveld. Han ble tidligere på dagen befridd fra sine kidnappere. Foto: Mogens Flindt/SCANPIX</p>
Femårige Oliver Chaanhing kommer sammen med sine foreldre til Rigshospitalet torsdag kveld. Han ble tidligere på dagen befridd fra sine kidnappere. Foto: Mogens Flindt/SCANPIX

Dansk politi har nå til sammen pågrepet seks personer som er mistenkt for bortføringen av fem år gamle Oliver Chaanhing.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det dreier seg om fire menn og en kvinne - alle i alderen 19-24 år og av kine­sisk avstamning, samt en ennå ukjent person.

Kidnapperne skal ha truet med å drepe lille Oliver hvis de ikke fikk et ukjent større pengebeløp fra familien

To av kidnapperne ble anholdt umiddelbart etter at Oliver ble befridd torsdag kveld på Rebæk Søpark Kollegiet i Hvidovre. To andre ble tatt natt til fredag på adresser i København, den femte ble anholdt fredag formiddag.

En sjette person ble kjørt direkte til byretten uten å ha vært gjennom avhør. Politiet mente at de hadde nok informasjon til å kunne koble ham til de andre anholdte.

Etterforskningsleder Flemming Poulsen sier til TV 2 NEWS, at noe tyder på at disse seks personene var sammen om å bortføre Oliver.

Alene

Oliver ble holdt fanget i et bokollektiv i utkanten av Hvidovre, skriver København-avisen Ekstra Bladet. Han skal ha blitt bakbundet og var alene hele natt til torsdag, før han ble befridd av spesialtrente politifolk, het det på avisens nettside fredag.

Gutten var fredag vel hjemme hos familien etter bortføringsdramaet. Men fagfolk er uenige om hvilke psykiske skader gutten kan ha blitt påført under kidnappingen, sier psykologer til medier i Danmark.

Gutten virket i fin form og fortalte gledesstrålende til bestefaren at han hadde fått brus av politiet etter at han kom til rette torsdag. På lenger sikt er det mer usikkert hvordan han vil reagere på det han har vært igjennom, sa psykologene fredag.

«Tøft»

– Det er selvsagt utrolig tøft for en så liten gutt å bli bortført med makt. Men hvis kidnapperne har behandlet ham bra, og foreldrene kan overbevise ham om at det ikke skjer igjen, vil han kunne komme over det, sier psykolog Vernon Jones til nyhetsbyrået Ritzau.

Hans kollega Kuno Sørensen er imidlertid ikke like optimistisk.

– Slike opplevelser kan utløse sterk angst hos barn, og det vil gi dem livslange traumer, mener Sørensen ifølge København-avisen Politikens nettutgave.

Ifølge den samme avisen deltok det danske overvåkingspolitiet PET i etterforskningen av saken og aksjonen der Oliver ble satt fri torsdag kveld. Han ble bortført onsdag ettermiddag fra en barnehage nord på Sjælland. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus