Forlik om Fritz Moen-erstatning

Fritz Moen ble i 2004 frikjent for drapet på Sigrid Heggheim, som han har  sittet 18 år i fengsel for. En glad Fritz Moen i Borgarting  lagmannsrett etter at han ble formelt frikjent for drapet . Frikjennelsen kom på  dagen 27 år etter at han ble pågrepet av politiet for første gang i forbindelse  med saken. Foto: scanpix
Fritz Moen ble i 2004 frikjent for drapet på Sigrid Heggheim, som han har sittet 18 år i fengsel for. En glad Fritz Moen i Borgarting lagmannsrett etter at han ble formelt frikjent for drapet . Frikjennelsen kom på dagen 27 år etter at han ble pågrepet av politiet for første gang i forbindelse med saken. Foto: scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Staten har inngått forlik om erstatning i Fritz Moen-saken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Staten har inngått forlik om erstatning i Fritz Moen-saken. Conrad Svendsen Senter og stiftelsen Signo får rundt 20 millioner kroner, opplyser stiftelsen.

Senteret og eierorganisasjonen Signo var svært skuffet over erstatningsbeløpet på 16 millioner kroner som de ble tilkjent av Justissekretariatene i begynnelsen av mars. Advokat John Christian Elden sa da til NTB at han ville drøfte med styret i senteret om saken skulle bringes inn for tingretten med sikte på å få en høyere erstatning.

Kravet etter de feilaktige drapsdommene mot Fritz Moen var opprinnelig på 28 millioner kroner. Statsadvokaten i Sør-Trøndelag hadde innstilt på 23 millioner kroner.

Justissekretariatenes begrunnelse for å redusere beløpet så kraftig var at Fritz Moen døde før han ble frikjent for drapet på Torunn Finstad. De ville derfor ifølge Elden ikke gi noe oppreisningsbeløp for dette justismordet. (©NTB)