Møter Zimbabwes opposisjonsleder

<div class="viewNews">Statsminister Jens Stoltenberg skal møte Zimbabwes opposisjonsleder, Morgan Tsvangirai, under sitt opphold i Johannesburg, opplyser norske diplomatiske kilder (Foto: Reuters/SCANPIX)</div>
Statsminister Jens Stoltenberg skal møte Zimbabwes opposisjonsleder, Morgan Tsvangirai, under sitt opphold i Johannesburg, opplyser norske diplomatiske kilder (Foto: Reuters/SCANPIX)

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) skal møte Zimbabwes opposisjonsleder, Morgan Tsvangirai, under sitt opphold i Johannesburg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to skal møtes fredag ettermiddag på Apartheid-museet i Johannesburg, bekrefter norske diplomater overfor NTB. Møtet finner sted etter Stoltenbergs møte med Sør-Afrikas tidligere president Nelson Mandela.

Tsvangirai ba torsdag Sør-Afrikas president Thabo Mbeki om å trekke seg som mekler mellom partene i Zimbabwe.

Folk i Zimbabwe venter fremdeles på offentliggjøringen av resultatet fra presidentvalget i slutten av mars. Tsvangirai, som leder opposisjonspartiet Bevegelsen for demokratisk endring (MDC), mener de er de rettmessige vinnerne.

Ifølge Zimbabwes offisielle valgkommisjon har president Robert Mugabes parti ZANU-PF og MDC sikret seg 30 senatorer hver i landets overhus. I Underhuset har opposisjonen sikret seg flertall med 109 av kammerets 210 representanter.

Thabo Mbeki har opptrådt som mekler mellom partene, men er blitt kritisert for å være for ettergivende overfor regimet i Zimbabwe. Mbeki har forsvart sin politikk med at Sør-Afrika ønsker å drive stille diplomati overfor Zimbabwes president Robert Mugabe. (©NTB)

Personvernpolicy