Vil kamera-overvåke tyske hjem

Vil kamera-overvåke tyske hjem
Vil kamera-overvåke tyske hjem
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysk politi skal ikke lenger bare kunne plassere hemmelige mikrofoner hjemme hos folk som mistenkes for terrorisme. Hvis regjeringen i Berlin får det som den vil, kan politiet også gjemme minikameraer

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen har fått inn et forslag om dette i utkastet til ny lov om den tyske kriminalpolitisentralen BKAs virksomhet, skrev nettavisen Netzeitung fredag. Politifolk skal være forbløffet over at de politiske lederne i Berlin går inn for forslaget.

– Til nå har sikkerhetsmyndighetene vært i tvil om det var politisk mulig å få igjennom et forslag om totalovervåking av terrormistenkte. Nå er tiltak med sikte på dette plutselig tatt med i lovforslaget, het det i avisen Süddeutsche Zeitung.

– Hemmelig, stille og rolig har politikerne lurt totalovervåkingen inn i lovforslaget. Dermed overrasker de både venner og fiender, skrev den velinformerte München-avisen på sine nettsider fredag.

Det skjer uten at offentligheten har fått debattere saken. Ønsket om «totalovervåking» skal ifølge de tyske mediene stamme fra den konservative innenriksministeren Wolfgang Schäuble og fra justisminister Brigitte Zypries, som er sosialdemokrat. (©NTB)