Chelsea fortsatt med i gullkampen

<p>Alene med keeper Tim Howard gjorde Michael Essien ingen feil og sørget for at Chelsea fortsatt er med i kampen om gullet. (Foto: EPA/Rich Eaton/Scanpix)<a href="http://scanpix.no/spWebApp/search.action?search.advanced.photographer=RICH+EATON&ctx.parent=&search.baseId=2"> </a></p>
Alene med keeper Tim Howard gjorde Michael Essien ingen feil og sørget for at Chelsea fortsatt er med i kampen om gullet. (Foto: EPA/Rich Eaton/Scanpix)

Chelsea holder liv i gullhåpet. Michael Essien sørget for seier 1-0 over Everton. – En deilig seier. Jeg er svært glad, sa Chelsea-manager Avram Grant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool (NTB): Chelsea er to poeng bak Manchester United, men har en kamp mer spilt. Det åpner for fortsatt spenning når de to gigantene skal møtes i «seriefinalen» neste lørdag (26. april).

Grant er kommet under press den siste tiden, men israeleren nekter å la seg forstyrre av ryktene om at han snart er ferdig som manager i London-klubben.

– Til tross for alle spekulasjonene er det ikke vanskelig å holde fokus. Det er slikt som følger denne jobben, sa Grant.

Tamme

41 minutter ut i kampen omringet Chelsea-spillerne 16-meteren til hjemmelaget og satte fart på ballen. Laget spilte ballen i flere trekk tvers gjennom Everton-forsvaret, og litt heldig fikk Essien med seg ballen via en forsvarer til sist.

Alene med keeper Tim Howard kunne ghaneseren enkelt plassere ballen i mål. Scoringen var Essiens sjette i serien denne sesongen.

– Et fantastisk mål, og vi kunne fått både to og tre scoringer, men var litt for tamme foran mål, mente Grant.

Like etterpå fyrte John Obi Mikel av et kjempeskudd fra 25 meter, men da var Howard på plass og styrte ballen over mål.

Chelsea-manager Avram Grant hadde gjort fem endringer på laget som møtte Wigan mandag. Ute var Wayne Bridge, Alex, Florent Malouda, Michael Ballack og Juliano Belletti.

Skuffet Moyes

I stedet fikk Ashley Cole, Ricardo Carvalho, Joe Cole, Paulo Ferreira og Shaun Wright-Phillips sjansen. Sistnevnte spilte en nøkkelrolle i forarbeidet til Essien-scoringen.

Everton er tilsynelatende sjanseløst på den siste mesterligaplassen og har fortsatt fem poeng opp til sin fjerdeplasserte byrival.

– Dette var ikke veldig bra. Vi prøvde å få noe ut av kampen, men det ville seg ikke, sa Everton-manager David Moyes etter hjemmetapet.

Les alt om Chelsea her.

Chelsea møter Liverpool i mesterligasemifinale (1. kamp) kommende tirsdag.

Resterende ligakamper for Chelsea og Manchester United:

Chelsea:
26. april: Manchester United (h)
3. mai: Newcastle (b)
11. mai: Bolton (h)

Manchester United:
19. april: Blackburn (b)
26. april: Chelsea (b)
3. mai: West Ham (h)
11. mai: Wigan (b)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus