Usikkert om Oliver har psykiske skader

<p>Femåringen ble tatt fra moren utenfor en barnehage i Virum onsdag. Han ble holdt fanget i drøyt 26 timer før han ble satt fri under en omfattende politiaksjon i Hvidovre torsdag kveld. Foto: Scanpix </p>
Femåringen ble tatt fra moren utenfor en barnehage i Virum onsdag. Han ble holdt fanget i drøyt 26 timer før han ble satt fri under en omfattende politiaksjon i Hvidovre torsdag kveld. Foto: Scanpix

Fem år gamle danske Oliver er vel hjemme hos familien etter bortføringsdramaet. Men fagfolk er uenige om hvilke psykiske skader gutten kan ha blitt påført under kidnappingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moren til fem år gamle Oliver på stedet utenfor Solbakkens barnehage i Virum i Nordsjælland, der hennes sønn ble bortført onsdag ettermiddag. Politiet sier etterforskningen viser at aksjonen var nøye uttenkt på forhånd. Bestefaren mener at kidnappingen kaMoren til fem år gamle Oliver på stedet utenfor Solbakkens barnehage i Virum i Nordsjælland, der hennes sønn ble bortført onsdag ettermiddag. Politiet sier etterforskningen viser at aksjonen var nøye uttenkt på forhånd. Bestefaren mener at kidnappingen ka

Gutten virket i fin form og fortalte gledesstrålende til bestefaren at han hadde fått brus av politiet etter at han kom til rette torsdag. På lengre sikt er det mer usikkert hvordan han vil reagere på det han har vært igjennom, sa psykologer fredag.

– Det er selvsagt utrolig tøft for en så liten gutt å bli bortført med makt. Men hvis kidnapperne har behandlet ham bra, og foreldrene kan overbevise ham om at det ikke skjer igjen, vil han kunne komme over det, sier psykolog Vernon Jones til nyhetsbyrået Ritzau.

Hans kollega Kuno Sørensen er imidlertid ikke like optimistisk.

– Slike opplevelser kan utløse sterk angst hos barn, og det vil gi dem livslange traumer, mener Sørensen ifølge København-avisen Politiken.

Ifølge den samme avisen deltok det danske overvåkingspolitiet PET i etterforskningen av saken og aksjonen der Oliver ble satt fri torsdag kveld. Han ble bortført onsdag fra en barnehage nord på Sjælland og kom til rette torsdag kveld. (©NTB)

Personvernpolicy