Angrepet utenfor Stortinget

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Per Sandberg har fått råd om å holde seg borte fra offentlige steder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sandberg ble reddet etter at SVs Hallgeir Langeland kom ham til unnsetning, melder NRK.

– Han gikk til angrep på Per da vi sto utenfor inngangen. Han gikk i strupen på ham og sparket ham. Jeg prøvde å få ham vekk, og da gikk han på meg også. Etter hvert forsto han at det ble litt for mye og stakk av, forteller Langeland.

– Vi sto og tok en røyk, og så kom det en person som var veldig aggressiv og gikk til angrep på oss. Han sparket litt og gikk etter strupen på meg, og jeg fikk det jeg pleier å kalle en god, gammel fotball-lårhøne, forteller Sandberg.

Nå har Sandberg fått råd fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om å holde seg borte fra offentlige steder. Det rådet vil han ikke følge.

– Vi kan ikke få en situasjon der politikere og andre offentlige personer stenger seg inne. Det er et angrep på demokratiet. Den dagen jeg ikke kan gå på gata eller på en pub, så slutter jeg heller med politikk, sier Per Sandberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De to politikerne har ikke villet snakke om episoden før nå og anmeldte ikke saken til politiet.

Sandberg tror ikke angrepet hadde et politisk motiv, men sier han har opplevd lignende situasjoner tidligere.

– Både Hallgeir og jeg er kjente offentlige personer, så jeg tror det kan ha sammenheng med det. Det er ikke første gangen jeg har opplevd dette. Jeg tror omfanget blir større for folk i offentligheten, ikke bare politikere, sier Sandberg. (©NTB)